A Disney vezérigazgatója Steve Jobsra emlékezett

Tech Hírek   |   2014.12.30 - 11:09   |   Írta: Pausch Rita   |   889

A Fortune tegnap egy videóinterjúval egybekötött, hosszú cikket közölt Bob Igerről, a Disney vezérigazgatójáról. Ebben az interjúban a férfi megemlékezett Steve Jobs-ról és szó esett az Apple cégről is.

steve-jobs-bob-iger

Az Apple együttműködése a Disney-vel sokkal régebbre nyúlik vissza annál, minthogy lehet Apple Pay-jel fizetni Disneylandben. A halála idején Jobs az egyik legnagyobb részvényese volt a vállalatnak (és az örököse, a felesége, továbbra is az), mivel a Disney még 2006-ban felvásárolta a cégét, a Pixart.

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója és Steve Jobs elég jól kijöttek, amit leginkább annak köszönhettek, hogy, amikor Iger került a vezetői székbe 2005-ben, megkereste Jobs-ot, hogy miként hozhatnák helyre az előző Disney vezető, Micheal Eisner, alatt megromlott Apple-Disney viszonyt és ez a gesztus megtörte a jeget.

Iger úgy vall Jobs-ról és a barátságukról, hogy a „kapcsolatuk átformálta a gondolkodását”. Ez persze nem lehet véletlen, hiszen bizonyos szempontból a két férfi eléggé hasonlított. A Fortune újságírója a cikk legelején úgy jellemzi Igert, hogy még egy szürke kardigánban is eléggé műszaki a külseje és, ha beletekintünk a videóba ez csöppet sem túlzás.

 A cikkben egyébként olyan érdekességeket is olvasni, hogy például Jobs személyesen megkérte Igert arra, hogy a későbbiekben ő vegye át a helyét a Pixar Apple vezetésében, vagy, hogy ők ketten gyakran tartottak közös ötleteléseket.

disney2

Az Apple-Disney viszony pedig nem csak helyreállt, de elmélyült és igazán gyümölcsözővé is érett azóta. A Disney az egyik legnagyobb médiacég, ami alkalmazásokat fejleszt az iPhone-ra és iPad-re, illetve az Apple Pay használatát is elfogadják az üzleteikben és Disneyland-ben is, valamint egy Mickey egér témájú „okosóra” is a piacra kerül nemsokára. Igerről pedig még Tim Cook is elismerően nyilatkozott.

Forrás: CultofMac, Fortune


Kommentek megjelenítése