Az Apple Pay-ről tárgyalnak a bankóriásokkal

Tech Hírek   |   2014.12.30 - 07:02   |   Írta: H.A   |   657

applepayusedapple

Az Egyesült Királyság legnagyobb bankjai jelenleg tárgyalásban állnak az Apple-lel, hogy a cég már 2015 elején elindíthassa új szolgáltatását az országban, az Apple Pay-t.

A Telegraph forrása szerint a nagy bankok amiatt aggályoskodnak, hogy a felhasználók személyes és pénzügyi adatai nem lesznek elég védettek, azt viszont elismerik, hogy a szolgáltatásnak pozitív visszhangja volt az Egyesült Államokban.

„Érthető, hogy a bankok kényelmetlenül érzik magukat, hiszen rengeteg személyes és pénzügyi adatot kellene megosztaniuk ügyfeleikről az Apple-lel. Egyes vezetők attól tartanak, hogy ezen adatok felhasználásával az Apple túlságosan jó pozícióba kerülne a bankokkal szemben.

Ennek ellenére úgy tudjuk, hogy egyik bank sem szeretne kimaradni az Apple Pay-ből, mivel az Egyesült Államokból érkezett visszajelzések alapján ezzel végre rá lehetne venni a felhasználókat, hogy a mobiltelefonjukkal is fizessenek.”

A Visa részéről már szeptemberben lenyilatkozták, hogy azon dolgoznak az Apple-lel, hogy még 2015-ben elterjedjen az Apple Pay Európában, míg az elektronikus kereskedelmi óriás, az Alibaba Kínában terjesztené el az almások új fizetési eszközét.

Az Apple Pay októberi elindulása óta igen imponáló számokat hoz, az ITG felmérése szerint minden elektronikus fizetés 1 %-a az új Apple szolgáltatással történt novemberben.

Ti használnátok az Apple Pay-t, ha bevezetésre kerülne itthon is?

 

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése