Új típusú Google Glass érkezik 2015-ben

Tech Hírek   |   2014.12.01 - 20:24   |   Írta: Máté Gergő   |   682

A WSJ bejelentette, hogy a Google egy új Glass modellel fog előrukkolni jövőre, mely egy alacsony energiafogyasztású Intel processzornak köszönhetően jelentősen emelt akkumulátor élettartammal fog rendelkezni. A jelenlegi Glass a Texas Instruments chipjével van felvértezve és sajnos egy napi használat után szinte biztos, hogy lemerül.

glass

Kissé felemás az Intel helyzete az eset kapcsán, ugyanis a cég rendelkezik egy saját viselhető eszközzel is, ami nem más, mint a MICA nevű felettébb divatos karkötő, melyet hölgyek számára terveztek és zavartalanul bírja két napig.

A MICA akkumulátorának mérete nagyobb a Google Glass sajátjánál, éppen ezért nem várhatjuk el ugyan ezt a teljesítményt a 2015-ös modelltől, de mindenképpen fejlődésre számítunk.

Az Intel több hordozható eszközbe tervezett már processzorokat, például a hihetetlenül kisméretű Quark x86-os chip-et, amely az Edisonban is helyet kapott és ott van még a SoFIA nevű chip, amely a processzorok és a telekommunikációs eszközök tulajdonságait kombinálja.

Utoljára Júniusban történt változás a Google Glass-nél, ekkor a RAM méretét emelték 2 GB-ra és szoftveres megoldásokkal próbálták az akkumulátor üzemidejét megnövelni.

De vajon hol késik az iGlass?

Forrás: 9to5google.com


Kommentek megjelenítése