Frissült a Dropbox iOS kliense - van esélye az iCloud Drive-nak?

Tech Hírek   |   2014.12.02 - 10:29   |   Írta: H.A   |   698

A tegnapi nap folyamán frissült a Dropbox iOS változata a 3.6-os verzióra, néhány hasznos új funkcióval a fájlok és mappák kezelése terén.

Főleg a további lehetőségek funkciónak örülhetünk, így közvetlenül a fájlok sorát elhúzva olvashatunk a fájlról adatokat, amiben a teljes név, méret és egyéb adatok is megtalálhatóak.

dropboxappupdate

A frissítés mellett a Microsofttal kötött szerződésük is mutatja a hatását: mostantól az Office alkalmazásokból közvetlenül a Dropboxba is menthetjük a dokumentumokat, az iCloud Drive-hoz hasonlóan.

Ezek miatt felmerül a kérdés, hogy lesz-e esélye az Apple szolgáltatásának felvenni vele a versenyt. Pillanatnyilag a két legnagyobb hátulütője, hogy nem jelzi a szinkronizációs folyamat állapotát, és hogy nem tárolhatunk vele kizárólag a felhőben fájlokat, vagyis nem spórol a merevlemezünkkel. Ezeket a funkciókat a Dropbox már évek óta tudja, és látszik hogy a kezdetektől ott vannak a felhőszolgáltatások versenyében.

Ahhoz hogy az iCloud Drive is használható legyen, valószínűleg egy nagy átdolgozásra lesz szükség az új rendszerekkel, viszont erre majdnem egy évet kell még várni. Addig is örüljünk neki hogy a Dropbox ilyen jól fejlődik, és remélhetőleg a Microsoft nem csábítja el az Apple platformjairól.


Kommentek megjelenítése