Valószínűleg jövőre leáll az 5C gyártása

Tech Hírek   |   2014.11.26 - 15:37   |   Írta: Pausch Rita   |   650

A taiwani Industrial and Commercial Times értesülése szerint az Apple jövőre leállhat az iPhone 5c forgalmazásával. Úgy hírlik, az Apple legfőbb kivitelezői, a Wistron és a Foxconn, a készülék gyártását már az év közepén befejezik.

5C2saját

A hírek a KGI Securities elemzőjének, Ming-Chi Kuo-nak, a nemrég tett nyilatkozatát követték. Az elemző jóslatai az Apple-lel kapcsolatban általában elég pontosak szoktak lenni, úgy tűnik, most sem téved abban, miszerint 2015-ben a cég leáll az 5c és a 4s gyártásával.

Idén az 5c-nek egy olcsóbb, kisebb háttértárral felszerelt változata jelent meg, a 8 GB-os konfiguráció, ami jelenleg még elérhető az iPhone 5s, az iPhone 6 és 6 Plus mellett az Apple Store kínálatában. Amennyiben tényleg leállnak a bohó, színes készülék gyártásával, akkor az azt jelenti, hogy az Apple iPhone kínálatában már csak a Touch ID-vel felszerelt, ujjlenyomat felismerő készülékek maradnak meg.

Az iPhone 5c forgalmazása során egyébként a kereslet sokkal kisebb volt a vártnál az erősebb funkciókkal és újdonságokkal felszerelt, ár-érték arányban magasan jobb 5s-sel szemben. Az eladásokon az utólag indított marketing kampányok és a később piacra dobott gyengébb konfiguráció sem segített sokat. Mindezek tükrében a fenti hír egyáltalán nem meglepő.


Forrás: MacRumors


Kommentek megjelenítése