Az iPhone 6 Plus legyűri az iPad-et

Tech Hírek   |   2014.11.26 - 19:55   |   Írta: Máté Gergő   |   491

A Pocket app adatai szerint az a felvetés, hogy a nagyméretű iPhone 6 visszaszorítja az iPad-eket megállja a helyét. Nagyjából a felhasználók 55%-a iPhone 5S-ről böngészi a weboldalakat a Pocket blog bejegyzése szerint, míg az iPhone 6 esetében ez 72%, az iPhone 6 Plus esetében pedig 80%-os.

pktblog iphone6 v2

Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a kisebb méretű iPhone-al rendelkezők még néha előkapják az iPad készüléküket, de minél nagyobb az adott okos telefon, annál kevesebbszer teszik ezt meg a felhasználók. Az iPhone 6-al rendelkezők hét közben 19%-al kevesebbet használják a táblagépüket, hétvégén pedig 27%-al, míg az iPhone 6 Plus tulajdonosok már 31 illetve 36%-al ritkábban veszik elő az iPad készüléküket.

A Pocket szerint ennek racionális magyarázata van: a nagyobb kijelzőn jóval több tartalom nézhető meg értelmes formában, így szükségtelen a váltogatás. Az egyetlen időszak, amikor az iPad verhetetlen maradt az a 21 órakor történő díványon heverészés.

Ehhez hozzáadódik, hogy az Apple a második negyedév óta csökkenő iPad eladási tendenciát mondhat magáénak. Tehát az iPhone-okból több pénz van, igaz sok ügyfél kizárólag okos telefont vásárol és táblagépet nem, ami önmagában szomorú tény az almás cég számára. Viszont az iPhone-ok ára magasabb, így a cupertinoi vállalatnak nincs oka megijedni.

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése