Kuo jóslata szerint 71,5 millió iPhone talál gazdát Karácsonyig

Tech Hírek   |   2014.11.25 - 19:18   |   Írta: Máté Gergő   |   676

A KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo a lehető leghihetőbb előrejelzésekkel szokott előállni az Apple termékek kapcsán. Rengeteg helyes gondolata volt az iPhone 6-al kapcsolatban (például a zafír kristály gyártási problémáiról) és most az ünnepi szezon eladásait saccolgatta – hozzá kell tennünk, óriási számokat jósol!

iPhone6Plus-640x561

Kuo szerint az Apple 71.5 millió iPhone 6-ot és 6 Plus-t fog értékesíteni a 3 hónapos ünnepi időszak alatt. Egy évvel ezelőtt az Apple sikeresen kiszórt 51 millió iPhone-t, de most nem túlzás azt állítani, hogy szinte biztosan többet fog eladni.

Ezen felül Kuo nagy vonalakban értekezett az iPhone 7-ről és a 4S valamint az 5C jövőjéről is. Az elemző tippje szerint a 71.5 millió értékesítendő termék 60%-át az iPhone 6 fogja kitenni, vagyis 41.6 millió darab, ami részben az 5,5 hüvelykes iPhone 6 Plus szállítási hiányának köszönhető.

Már többen is rávilágítottak korábban, hogy az Apple alulbecsülte a nagyobb méretű iPhone 6 Plus iránti érdeklődést, emiatt csúsztak a szállítások. Tim Cook azt mondta, hogy „Nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt anélkül, hogy tudatában lennénk a keresletnek”.

Ming-Chi Kuo azt is megjegyezte, hogy véleménye szerint az iPhone 6 és 6 Plus iránti kereslet 50 millió alá csökkenhet az ünnepi időszak után. Eközben az iPhone 5C és 4S gyártását megszüntetheti a cég. Így az Apple ésszerűsítheti az okos telefon ágazatát.

A jövőbe tekintve Kuo megjegyezte, hogy az iPhone 7 mérete valószínűleg a 6-os szériához fog hasonulni, tehát 4,7 illetve 5,5 hüvelykes lesz kapható. Megjelenése nyomán a 6-os széria a közepes árfekvésbe kerül, míg az 5S „ingyenes” modellé válhat.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése