Sokat fejlődött az iPhone kijelzője

Tech Hírek   |   2014.11.25 - 12:22   |   Írta: H.A   |   768

A legutóbbi elemzések szerint az iPhone 6 kijelzője nagyban változott az előző modelléhez képest, így még szebb és élesebb képet kaphatunk.

iphonevspassport

A két készüléket (iPhone 6 és 5s) mikroszkóp alatt hasonlították össze, melynek eredményeképpen kiderült, hogy az újabb modell mélyebb fekete és élénkebb színeket ad, illetve jobb kontrasztot.

  1. Jones, az elismert retina neurológus a következőképpen írta le az eredményt:

„Hogy miért is olyan jó a kijelzője? Akárcsak az iPhone 4 és 5 esetében, a képpontok üveghez való közelsége változott, az iPhone 6 esetében már szinte eggyé válik vele. Ennek köszönhetően a fekete jóval sötétebb, a kontraszt magasabb és a színek is élénkebbek, pedig ugyanazt az operációs rendszert használja, mint az előző készülék” – nyilatkozta a neurológus.

Jones megjegyezte, hogy Apple megváltoztatta a subpixelekelrendezését is.

„Az iPhone 6 dual-domain (DD-IPS) paneleket használ, amely úgy torzítja a pixeleket, hogy segít kompenzálni az egyenlőtlen megvilágítást és a színek torzulását, így még szélesebb látószöget és jobb kontraszt arányt ad. Jellemző, hogy míg ez az arány az iPhone 5-nél 800:1 volt, addig az iPhone 6-nál ez a szám 1400:1.”


Kommentek megjelenítése