Elérheti-e az Apple az egytrilliós álomhatárt?

Tech Hírek   |   2014.11.24 - 16:12   |   Írta: H.A   |   720

A közelmúltban jelentették be, hogy az Apple részvényárfolyama ismét rekordot döntött, és ezzel a cég piaci kapitalizációja is rekordértékűre nőtt. Az Apple jelenleg – ha az összes részvény értékét nézzük – 680 milliárd dollárt ér jelenleg, többet, mint a Microsoft, az Amazon, a Netflix és a Twitter együttvéve. Kérdés, hogy meglehet-e az egytrilliós álomhatár.

Screenshot-2014-11-23-06.28.16

A cég értéke az előző negyedéves pénzügyi jelentés óta nagyjából 17 %-ot emelkedett (az elmúlt egy év egészét nézve ez a szám 50 százalék!), és pénzügyi elemzők szerint ez az arány a jövőben tovább emelkedhet.

A hightech óriás már bejelentette jövőre az Apple Watck okosórát, illetve nemrégiben indította el az Apple Pay-t is, és biztosak lehetünk benne, hogy előállnak majd olyan újdonságokkal, melyekkel még inkább vonzóbbá tehetik a céget a befektetők szemében.

Carl Icahn nemrégiben alulértékeltnek nevezte a cég papírjait, és úgy véli, hogy akár a 200 dollár körüli árfolyam sem elérhetetlen, amivel az Apple lehetne az első olyan cég, amely eléri az egytrillió dolláros piaci kapitalizációt.

Szerintünk nem kérdés, hogy ez valamikor bekövetkezik, a kérdés csupán az, hogy mikor. Ti mit gondoltok?

Forrás: forbes.com


Kommentek megjelenítése