SnapJet: A polaroidé a jövő

Tech Hírek   |   2014.11.24 - 18:07   |   Írta: Máté Gergő   |   717

Egy Impossible Lab megoldással Polaroid stílusú képeket nyomtathatunk közvetlenül az okos telefonunkról. A SnapJet nem használ külön applikációt (ennek ellenére, létezik egy ingyenes program hozzá), vezetékes kapcsolatot, NFC-t, Wi-Fi-t vagy Bluetooth-t és minden fényképezni képes okos telefonnal együtt tud működni.

snapjet 

De mégis hogyan?

Gyakorlatilag egy all-in-one scanner-ként és nyomtatóként működik, ugyanis ha a telefonunk képernyőjét ráhelyezzük, akkor a képet beolvassa, majd Polaroid 300-ra vagy Fujifilm Instax-ra kinyomtatja. Telefonunk fényerejét felhasználva akár 1.200 dpi-s kép készítésére is alkalmas.

„Néhány kísérlet után rájöttünk, hogy az okos telefonok által kibocsátott fény felhasználható egy fotó megalkotásához. Az okos telefonok kijelzője, mint például az iPhone retina képes 326 ppi vagy nagyobb minőségre, és jó a színkiegyenlítettségük. A belőlük kinyert fény gyönyörű instant képek megalkotását teszi lehetővé, amennyiben van mód a fény koncentrálására” – írta a SnapJet csapata.

„A SnapJet kombinálja a hagyományos analóg film és az élvonalbeli száloptikai megoldásokat, hogy ezt véghezvihesse. Ez modern újjászületése egy gyönyörű, művészi és kifejező médiumnak. Már alig várjuk, hogy a világ számára átadhassuk”.

A száloptikai megoldásoknak köszönhetően az Impossible Lab terméke bármilyen méretű telefonnal képes együttműködni. Mindenképpen le kell szögeznünk, hogy az eszköz nyílt forráskódú és OLED kijelzővel, valamint USB és BLE kompatibilis. „Minden dizájnt és tervrajzot megosztottunk a közösséggel. Bárki hozzájuthat a nyomtatott áramkörök rajzaihoz vagy a CAD modellekhez és minden egyébhez, ami segíthet egy működő SnapJet megépítésében. Meg akarjuk adni a lehetőséget a felhasználók számára, hogy „hackeljék”, újraprogramozzák és újraértelmezzék a SnapJet-et akár kereskedelmi céllal is” – írta a csapat.

Jelenleg 129 dollárért rendelhető elő a SnapJet és megcélzott határidő 2015 Decembere. A Kickstarter projekt oldalán és a SnapJet weboldalán további információt olvashatunk.

Forrás: cnet.com


Kommentek megjelenítése