Az Apple, Google, Facebook trió megállítaná az NSA kémkedését

Tech Hírek   |   2014.11.17 - 08:34   |   Írta: H.A   |   661

A Bloomberg információi szerint az Apple, a Google, a Facebook, és más nívós high tech cégek összefogtak, és azért lobbiznak, hogy átadjanak egy új törvényjavaslatot, amely korlátozná az NSA (Nemzetbiztonsági Ügynökség) kémkedését az e-maileket és a netes kommunikációt illetően. A jelentés szerint ezek a cégek azelőtt szeretnék kikényszeríteni ezt a korlátozást, mielőtt a republikánus többség átveszi a hatalmat. A hírek szerint a szenátus november 18-án szavazhat az új törvényjavaslatról.

130521141911-tim-cook-hero-tax-code-614xa

Amennyiben a végső törvényjavaslat nem készül el még az idén, úgy a procedúra csak januárban kezdődhet el a republikánusok által felügyelt új kongresszus alatt, akik közül sokan támogatják a kormányzati felügyeleti programokat. A Consumer Electronics Association (CEA) tagjai már több millió dollár értékű szerződéseket veszítettek el a külföldi kormányokkal az amerikai kémkedésnek köszönhetően. Gary Shapiro, aki annak a csoportnak az elnöke és vezérigazgatója, amely az Apple-t, a Google-t és a Microsoftot is képviseli, levelet küldött ezekkel az információkkal minden szenátornak a tegnapi nap folyamán.

Az új törvény állítólag segíthet megfékezni az NSA adatgyűjtési programját. „A törvényre a kormánynak is szüksége lenne, hiszen megtiltaná az adatgyűjtést a szolgáltatókról, és a földrajzi adatokról, mint például a város neve, az irányítószám és a körzetszám” – áll a Bloomberg jelentésében.

Az Apple és sok más cég a korábbi törvényjavaslatot májusban amiatt ellenezte, mert az tartalmazott egy kiskaput, amely lehetővé tette volna az internet felhasználók adatainak tömeges gyűjtését.

Az új törvénynél abban reménykednek, hogy kiterjedhet a nemrég felfedezett kormányzati programra, amelynek segítségével a repülőgéppel közlekedőktől gyűjtenek adatokat.

Forrás: 9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek: Tech óriások összefogtak az NSA ellen

Barack Obama: “ Biztonsági okokból nem használok iPhone

Az FBI aggódik az Apple biztonsági intézkedései miatt

Az Apple vizsgálja az iCloud biztonságát

Még biztonságosabb lesz az iPhone

 


Kommentek megjelenítése