A 12 legcikibb Apple termék

Tech Hírek   |   2014.11.17 - 12:25   |   Írta: Pausch Rita   |   6977
17. nov A 12 legcikibb Apple termék

Az Apple nevéhez nem csak olyan kitűnő és élenjáró termékek fűződnek, mint az iPod, az iPhone és az iPad. A cég korábbi éveiben bizony előfordultak kevésbé sikeres, vagy egyenes sikertelen termékek is. A Business Insider csokorba gyűjtötte a legkevésbé sikeres Apple termékeket.

Nézzük, hogy melyek voltak ezek!

iPod Hi-fi

Az Apple-re jellemző formatervezéssel készült hangszóró sajnos minőségileg hagyott kívánnivalókat maga után. Az egyéb gyártók hasonló termékei messze beelőzték a hangzásvilágát és ugye ebben az esetben a külső csak másodlagos…

12 1

Egér

Az Apple hokikorong formájú egere az első iMac-kel karöltve érkezett, de annyira kényelmetlen volt, hogy a felhasználók utálták. A cég kénytelen volt újratervezni és ergonomikusabbá tenni az egeret.

 

12 2

Macintosh TV

Jóval azelőtt, hogy Steve Jobs fejében az Apple TV gondolatának egyáltalán a szikrája felcsillant volna, 1993-ban kiadták a Macintosh TV-t. A legelső próbálkozások egyike a számítógép és a televízió ötvözésére, de nem igazán sikerült megvalósítani, úgyhogy összesen csak 10 000 darabot adtak el belőle.

12 3

 

Pippin

Az Apple-nek a konzolpiacra való betörése máig várat magára. A Pippint a Bandai nevű cég gyártotta az Apple részére. 1997-ben dobták piacra, 42 000 darabot adtak el belőle, úgyhogy a következő évben szépen ki is vonták a forgalomból.

12 4

Apple III

Az Apple III-mal az Apple II sikerét szerették volna túlszárnyalni, de a kényelmetlen kivitelezés miatt a dolog épp ellenkezőleg sült el. Alig 14 000 eladott darab után kénytelenek voltak visszahívni.

12 5

Newton PDA

Az Apple Newton PDA-t 1987-ben kezdték fejleszteni, 1993-ban került piacra és annak ellenére, hogy egészen korlátozott funkciókkal rendelkezett és volt vele baj bőven, 1998-ig volt forgalomban.

12 6

Apple QuickTake fényképező

1994-től volt kapható az Apple fényképezőgép. Egyike az első digitális fotómasináknak és feltehetőleg pont ez okozta a termék vesztét is. Valószínűleg túl korán dobták piacra ezt a termékkategóriát. 1997-re sikerült csak kiárusítani a készleteket.

12 7

Hordozható Macintosh

A hordozható Macintosh-t az Apple legelső laptopjának is nevezhetnénk. Amellett, hogy kijelző és akkumulátor problémák voltak vele, még 7300 dollárba is került, 1989-ben. Nem túl jó körülmények egy sikeres termékhez…

12 8

Power Mac G4 Cube

Mostanra a Power Mac G4 Cube megmaradt darabjai immár alkalmasabbak otthoni barkácsolási alapanyagnak, ahogy arról nem is olyan régen írtunk. Viszont 2000-ben, amikor piacra dobták őket, akkor meglehetősen borsos áron, 1799 dollárért étékesítették a masinákat. Kiderült, hogy megfelelő hűtés hiányában hajlamosak túlhevülni. Így az Apple inkább jegelte őket 2001-ben.

12 9

 

ROKR E1 mobiltelefon

Bár ezt a készüléket még a Motorola gyártotta, de Steve Jobs jegyezte és az első olyan mobiltelefon volt, ami támogatta az iTunes-t. Az Apple mutatta be 2005-ben. Köszönhetően a csekély belső tárhelynek és lassú átviteli sebességnek nem tört az élre a mobilpiacon. Ez a kudarc a két cég közötti kenyértörésig fajult már egy évvel a bemutatót követően.

12 10

iPod zokni

Az Apple Store kínálatában rekordideig, 2004-től egészen 2012-ig, szerepelt az iPod zokni névre keresztelt iPod tartó szütyő. Talán ez szolgált erkölcsi alappal a kiemelten csinos magyar találmánynak, a babazokniban tárolt telefonoknak is. Ki tudja? Az azonban bizonyos, hogy ez a termék egyáltalán nem volt sikeres és szívesebben vásárolták a felhasználók bármilyen más gyártó termékeit a célra.

12 11

Bluetooth headset

2007-ben az első iPhone kísérőjeként jelent meg ez a fura külsejű Bluetooth headset. Mivel a kutyának sem kellett, 2009-ben kivonták a forgalomból és azóta is inkább más gyártók termékeit árulják inkább.

12 12


Kommentek megjelenítése