A McDonalds NFC technológiás tranzakcióinak fele már az Apple Pay-ből származik

Tech Hírek   |   2014.11.16 - 23:03   |   Írta: H.A   |   928

apple-pay2

Alig egy hónapja jelent meg a nagyközönségnek az Apple Pay, és még csak amerikai bankkártyával működik, de már így is nagy népszerűségnek örvend az üzletekben. A New York Times kutatásai alapján elmondható hogy ez a rendszer terjed a leggyorsabban az NFC-s szolgáltatások közül.

A Walgreens (az egyik legnagyobb gyógyszertár hálózat az államokban) közleménye szerint az Apple Pay megjelenése óta megduplázódtak a mobil tranzakciók az üzleteikben. A Whole Foods pedig 150.000 Apple Pay fizetést regisztrált az iOS 8.1 megjelenése óta.

A McDonald’s világ szinten is próbálja minél gyorsabban bevezetni az új technológiai lehetőséget, és ahol már tudnak vele fizetni, ott az érintésnélküli fizetések 50%-a Apple eszközről érkezik.

Még a Google Wallet és a Softcard is mutatott némi növekedést az Apple Pay megjelenése miatt, ugyanis több új üzlet is bevezette az NFC támogatást az Apple-nek köszönhetően.

Habár a Times kiemeli hogy a mobil fizetések még mindig kis részét képezik az összes tranzakcióknak az államokban, viszont egyenletesen növekszik az aránya. Tavaly 37, az azelőtti években 24 milliárd dollárt mozgattak a mobilos rendszereken keresztül, ami szép összeg, de még mindig van hova fejlődni. Valószínűleg az Apple Pay jövőre akár meg is duplázhatja a mostani összeget.


Kommentek megjelenítése