Egyre többen térnek át az iOS 8-ra

Tech Hírek   |   2014.11.13 - 06:05   |   Írta: H.A   |   741

ios811

Hét és fél héttel az Apple operációs rendszerének legújabb verziójának kijövetele után az aktív felhasználók 56 %-a immáron iOS 8-at használ – derült ki az Apple által közzétett adatokból.

Az elmúlt két hétben 4, míg az előző hónapban összesen 8 %-kal nőtt azon felhasználók száma, akik iOS 8-ra frissítették Apple készüléküket. A cég október 16-ai eseményén Tim Cook arról számolt be, hogy a felhasználók 48 %-a tért át a legújabb verzióra, míg ez a szám szeptember 21-én 46 % volt.

Az iOS 8-at október 20-án egy javított verzió, a 8.1 követte, amellyel olyan újdonságok váltak elérhetővé, mint az Apple Pay, az SMS Forwarding, az Instant Hotspot, az iCloud Photo Library béta hozzáférése, illetve visszatért a Camera Roll, amelyet sokan hiányoltak.

A legelső változat több olyan hibát tartalmazott, ami elrémítette a felhasználókat, emiatt az Apple előbb egy 8.0.1-es, majd nem sokkal később egy 8.0.2-es verziót is kiadott, azonban mindkét frissítés okozott újabb hibákat. Ezt követően jött a 8.1, amely ezeket kijavította, és vált az iOS 8 eddigi legstabilabb verziójává.

Ami a többi almatulajdonost illeti, az emberek 40 %-a iOS 7-et, míg 5 %-a ennél is korábbi operációs rendszert használ.

Cikk forrása: macrumors.com


Kommentek megjelenítése