Kevesen váltottak Android-ról iPhone 6-ra

Tech Hírek   |   2014.11.13 - 20:11   |   Írta: Máté Gergő   |   893
13. nov Kevesen váltottak Android-ról iPhone 6-ra

Kevésbé népszerű az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus az Android-ra váltott felhasználók körében a CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) adatai szerint.

A felmérések szerint kevesebb iPhone vásárló kerül ki azok közül, akik Google Android rendszerről térnek át a 2013-as adatokhoz viszonyítva. Az adatok azt mutatják, hogy a 2014-es évben az iPhone-t vásárlók 12%-a rendelkezett Android-os készülékkel, ez a tavalyi évben 23% volt. Az iPhone 5S megjelenése sok BlackBerry és Windows rendszerű felhasználót csábított át iOS-re.

„A döntő többsége az új iPhone vásárlóknak a korábbi iPhone tulajdonosok közül kerül ki” – mondta Josh Lowitz, a CIRP társalapítója. „A jelenlegi iPhone tulajdonosok 80%-a a megjelenés után vásárolta meg a készülékét, ezzel szemben az iPhone 5S és 5C-t vásárlóknak csak kevesebb, mint 65%-a szerezte be a készülékét a 2013 szeptemberi debütáláskor. Sokkal csekélyebb lett azoknak az Android tulajdonosoknak a száma, akik ebben az évben vásároltak iPhone-t és azt is sikerült megfigyelnünk, hogy az Egyesült Államokban egyre kevesebb a hagyományos telefonról áttérő”.

Az Android-ról iPhone-ra váltók 31%-a az iPhone 6 Plus-t választotta a nagyobb kijelző miatt, míg a régebbi iPhone készülékről váltóknak csupán 25%-a döntött az 5,5 hüvelykes készülék mellett. Számukra a kisebbik méretű iPhone 6 volt az ideális.

További érdekesség, hogy az Android-ról váltók 85%-a 2014-ben az újabb (és drágább) iPhone 6-os készülékeket vásárolta meg, szemben a tavalyi iPhone 5S-el. Korábban az elemzők azt hangoztatták, hogy a nagyobb kijelző méret rengeteg Android készüléket használó személyt fog iPhone vásárlásra sarkalni. A nagy érdeklődésben reménykedve az Apple elkészített egy leírást az Android-on lévő adatok iOS-re exportálásáról.

Tim Cook vezérigazgató bíztató első vásárlói számokról beszélt, hagyományos mobilkészülékekről és Android-os készülékekről történő áttérésekről. Most, hogy a CIRP adatai szerint az elvárásokhoz képest kevesebb iPhone 6 és 6 Plus kelt el az Android-ról váltók körében az Apple-nek át kell értékelnie a stratégiáját.

Ennek ellenére az Apple új készülékei nagyon jól fogynak: elmondhatjuk, hogy már több, mint 10 millió iPhone 6 talált gazdára.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése