Mérj alkoholszintet az iPhone-nal!

Tech Hírek   |   2014.11.12 - 20:59   |   Írta: Pausch Rita   |   1225

Talán már veletek is előfordult, hogy néha megittatok egy-két pohár bort, vagy pezsgőt az ebéd vagy vacsora mellé, majd azon gondolkodtatok, hogy mikor is ülhettek először volán mögé. Az újabb törvények szerint, ha valakinek a szervezetében meghaladja az alkoholszint a 0,5 ezreléket, akkor azért már ugrott is a jogosítvány. Pedig ezt a szintet egyáltalán nem nehéz elérni! Ezért indokolt lehet a találgatások helyett inkább valós adatokat használni.

BACtrack-Vio

Erre a célra van is egy régebbi megoldás új lehetőségekkel.  Az már nem újdonság, hogy az iPhone-hoz kaphatók alkoholszondák. Például a BACtrack már 13 éve gyárt ilyen készülékeket. Az egyik termékük, BACtrack Vio kulcstartós alkoholszonda igazán jópofa társ lehet mindazoknak, akik nem vetik meg a földi örömöket, de szeretnék megtartani a jogosítványukat is. A kis szerkezet kulcstartó méretű, jól megfér akár a slusszkulccsal. Bluetooth-on küldi a mért adatokat az iPhone (vagy iPad) készülékre. Ráadásul az ára olyan 50 dollár körül mozog az Amazonon, így viszonylag elérhető áron kapható.

Közben meg a fejlődés sem állhat meg: immár a BACtrack két populáris modellje is együttműködik az iOS 8 újdonságával, Health alkalmazással. De miért is olyan jó, hogy a Health app tudja mennyire is sikerült felönteni a garatra? A szondákat gyártó cég szerint hosszabb távon értékes egészségügyi adatokhoz juthat valaki, ha például összeveti az alkoholfogyasztási adatait az egyéb egészségügyi adatokkal, mint az alvás, az aktivitás, a sportteljesítmény vagy akár a súly.  

bactrack-breathalyzer-01

Szerintem ezek azok a kütyük, amik tényleg hasznosak lehetnek sokak számára. Lehet ugyanis, hogy jobb mérni, mint megijedni, jogosítványt bukni, vagy fára csavarodni…


Kommentek megjelenítése