Vasárnapi Mac-hack bazár

Tech Hírek   |   2014.11.09 - 12:08   |   Írta: Pausch Rita   |   5511

Bár talán kis hazánkban még nincs sok lomtalanításra ítélt Mac, illetve az elfáradt darabok bizonyos alkatrészeit is inkább eladják, és felhasználják másik gépekbe, de ki tudja... Hátha valakinek van kedve az elfekvő készletével egy kis kreatív kikapcsolódásra. A tengerentúlon, ahol az Apple termékek jóval hozzáférhetőbbek és elterjedtebbek kissé elborult, de mindenképpen kreatív ötletek állnak rendelkezésre a Mac újrahasznosítás terén. Nézzük mi mindent lehet velük kezdeni!

mackhack1

Akvárium

mackhack2

Mindkét kép ugyanannak az alkotónak a keze munkáját dicséri. Michael Garito formatervező egy Power Mac G5-öt használt fel a szögletes akvárium készítéséhez. Az elöl kivágott ablak miatt kiesett darabból készült az akvárium hátterében látható ikonikus logó.

mackhack3

Ez a meglepő formájú akvárium Apple monitorok házából készült. Bár lehet, hogy az EU-ban az akváriumokra vonatkozó irányelvek miatt nem állná meg a helyét, de látványra egészen rendhagyó. (Forrás mindkét műhöz: MGarito)

 

Lámpa

mackhack4

Mire lehet jó egy kiszolgált iMac 4G? Nagyszerű asztali lámpa készülhet belőle egy Apple rajongó íróasztalára. A készítő olyan rendes volt, hogy megosztotta lépésről-lépésre, hogy miként készül. Itt megtalálható. Korábban az Etsy-n is kapható volt a kész mű.

 

Hackintosh

mackhack5

Itt egy kakukktojás. Mac-nek kéz ki, de mégsem Mac. Mi az? Egy Hackintosh. Azért volt vele munka bőven. Itt több adatot is találhattok róla.

 

Kerti dísz

mackhack6

Ha már minden kötél szakad és egy régi Mac semmire sem jó, még mindig felhasználható a kertbe. Nagyszerűen ültethetők benne virágok és a szomszéd HasználtAlma olvasó is irigykedni fog. Senki se mondja, hogy rosszabb, mint egy flamingó vagy egy kerti törpe!

 

Még mindig a kertben

mackhack7

Ötletnek mindenképpen kreatív és egy informatikus buli sztárja is lehetne ez a jópofa MacGrill, de az egészségre egyesek szerint súlyosan káros lehet. Nem csak, mert alumíniumból van, de ki tudja, hogy a gyártás során mivel kezelik. Az biztos, hogy messze áll a rendeltetésszerű használattól.

Képek a buliról: itt. (Reméljük senki sem került kórházba...)

 

Postaláda

mackhack8

A postás már kétszer is csengetett, önnek új levele érkezett. Ha túlélte a grillezést kérem sétáljon ki a ház elé, ahol ez a Mac Pro G4 épp alkalmas a levelek fogadására… (Forrás itt.)

 

Bútor

mackhack9

Két PowerMac ház, egy asztallap és kész bármilyen Ikea íróasztalt is megszégyenítő dizájn darab az irodába, vagy otthonra. De itt még nincs vége! A tervező úgy tűnik, nagy kiszuperált PowerMac G5 ház készletekkel rendelkezik, mert nem állt meg az íróasztalnál, komplett bútorkollekciót készített. (Forrás: BENCHMA[®]C, Klaus Geiger)

mackhack9a

 

mackhack9b

 

Papír zsebkendőtartó

mackhack10

A könnyes búcsúhoz ezektől a nagyszerű alternatív Mac-ektől, egy ehhez a vonalhoz hűen elkészített papír zsebkendőtartót ajánlunk. Az alapanyag: egy Power Mac G4 Cube. Ennek az elkészítéséhez is kaptunk leírást.

Cikk forrása: CultofMac

 


Kommentek megjelenítése