Greg Joswiak szerint az Apple SIM nem fog belekerülni az iPhone-ba

Tech Hírek   |   2014.10.30 - 21:49   |   Írta: Pausch Rita   |   844

Az Apple SIM sokaknak adott reményt felhasználói szempontból egy szebb és jobb jövőre a mobilkommunikáció terén. Ez azonban úgy néz ki, egyelőre nem jön el. Azt már írtuk, hogy az iPadekkel sem sikerült elérni az Apple SIM-mel a célt, hiszen a szolgáltatók keresztbe húzták a számításokat azzal, hogy egyszerűen lekódolták. Ahelyett, hogy bejött volna, hogy egy SIM lesz mind felett, egyelőre csak egy újabb SIM született.

apple sim3

Most viszont egy új remény látszik meghalni Greg Wosniak bejelentésével. Az Apple iPhone, iPod, iOS termékek marketingjéért felelős alelnöke azt mondta a Code Conference-en, hogy az Apple SIM nem várható az iPhone-ba. A SIM célját, hogy az ügyfelek könnyen választhassanak a szolgáltatók között és ne függjenek hosszútávú szerződésektől, kizárólag a tabletekre értették. Mégpedig azért gondolták, hogy ez lenne a legjobb megoldás, ugyanis a legtöbb iPadet az Apple a saját csatornáin értékesíti és nem a szolgáltatókon keresztül.

 „Ez az egész a felhasználói élményről szól. Mi tulajdonképpen nem tudjuk, hogy a vásárlók melyik szolgáltatót fogják választani, de bármelyiket is válasszák, a lehető legjobban meg akarjuk nekik ezt könnyíteni.”

De, hogy valójában miért is nem kerül az Apple SIM az iPhone-ba? Joswiak azt mondja, hogy az iPhone-okat kifejezetten a szolgáltatók értékesítik és nagyon valószínű, hogy a vásárlók nem mennek majd a Verizonhoz, hogy beüzemeljék nekik az AT&T szolgáltatását.

Nekem ez gyenge érvelésnek tűnik. Talán inkább arról van szó, hogy egy kicsit visszakozik az Apple. Méghozzá azért, mert egész egyszerűen a szolgáltatók beintettek, és a cég bizony nagyon is függ tőlük, ha az iPad értékesítések kapcsán nem is annyira, a zászlóstermék iPhone forgalmazásának oroszlánrészét azért mégis ők viszik. Itt szó sincs a felhasználók kényelméről, sokkal inkább a mobilszolgáltatók érdekeiről…  Tehát egyelőre nem jön új világrend.


Kommentek megjelenítése