iPhone 6: két hete a kezemben

Tech Hírek   |   2014.10.27 - 08:24   |   Írta: H.A   |   743

hasznaltalmai6

Két hete használom az iPhone 6-ot és ez idő alatt totál megfordult a véleményem a készülékről.

Nagyon érdekesen kezdődött a kapcsolatunk ugyanis az első közös nap után dobtam egy körtelefont a baráti körben, hátha el tudom cserélni a készüléket egy 5 S-re, annyira ki voltam bukva az új telefon méreteire. Egyszerűen nem állt a kezemre sehogy sem a telefon. Az Apple ugyan kitalálta ezt az egykezes használatot segítő dupla home gomb érintés funkciót, de nem nagyon tudtam megszokni és enélkül szinte elérhetetlen a telefon kijelzőjének a felső széle. Itt szeretném megjegyezni, hogy a sima 4,7 inch-es kijelzővel szerelt iPhone 6-ról van szó, nem a Plus verzióról, ami brutál nagy és egy totál kétkezes telefon.

Szóval az elején nagyon nehezen mentek a dolgok, pedig én több mint hét éve Almás telefonon élek (lehet ez volt a probléma), de ez a méretkülönbség nekem is sok volt. Aztán hála az égnek nem tudtam túladni a készüléken és elkezdtem használni, pár nap esetlenkedés után egyre inkább kezdtem belejönni a dologba. Szép lassan elkezdtem használni a dupla home gomb funkciót és kezdtem megszokni a készülék méreteit. 

Aztán egy hét használat után a készülék minősége teljesen elfeledtette velem a kezdeti méret problémákat, nagyon jó minőségű a kijelző, plusz a nagyobb méret egyenlő nagyobb betűk, jobb olvashatóság, jó akksi (nekem elég egy napig), a telefon nagyon gyors, a kamera minősége pedig elképesztő. 

Közben belekerült egy 5 napos Írországi utazás is a programunkba ahol sikerült nagyon sok jó képet csinálni az új telefonnal. Nézzétek meg! Lejjebb kitettem párat. 

IMG 5514

 

IMG 5479

IMG 5391

IMG 5424

IMG 5463

IMG 5428

Az akksival egyszer sem volt gondom a kiruccanás alatt, pedig egész nap kameráztam, fotóztam, interneteztem a telefonnal, és néha még navigálni is használtam. Ha valaki  iPhone 6 vásárlásán töri a fejét itt az idő, mióta megjelentek a hivatalos magyar árak nem érhet meglepetés senkit. Valószínűleg azok az ismerőseim is olvasni fogják a cikket, akiket hívogattam a csere miatt, de ezúton is szeretném üzenni nekik, köszönöm, hogy nemet mondtak.

Egyébként, ami érdekes, hogy nem csak én voltam így a telefonnal. Ugyanis akármelyik régóta iPhone-t használó barátomat megkérdezem, aki bevásárolt magának iPhone 6-ból az első pár nap használat után hasonló véleményük volt, mint nekem. Jó, izé kicsit nagy az akksi, nem egy nagy szám, de amúgy jó, bla, bla, bla. Aztán 1-2 hét használat után totál megváltozik a véleményük és agyon dicsérik a telefont: a legjobb iPhone, amit eddig használtam; brutál a kijelző; az akksi simán elmegy egy napot; iszonyat jó fotókat lehet vele csinálni. Egyszóval IMÁDJÁK az iPhone 6-ot.

 A cikk végére pedig még egy rövid gondolat, ami már többször megfordult a fejemben. Nekem az  iPhone a világ legjobb telefonja és jelenleg elképzelhetetlen számomra, hogy valami más készüléket használjak helyette, egyszóval IMÁDOM!


Kommentek megjelenítése