A Room alkalmazás perelheti a Facebook új programját

Tech Hírek   |   2014.10.27 - 01:25   |   Írta: H.A   |   592

asdasdas

A Facebook pár napja kiadott egy új iPhone chatprogramot (ami nálunk még nem elérhető) “Rooms” néven, és nem csak nevében, hanem működésében is hasonlít egy korábban kiadott kisebb programra, a Room-ra.

Ez az alkalmazás már szeptember óta elérhető az App Storeban, és lényegében mindkettő arra való, hogy anonim módon chatelhessünk és oszthassunk meg tartalmat a program környezetében.

Damien Rottenberg, a Room vezérigazgatója így nyilatkozott a helyzetről:

“Nem tudjuk mi történt, valami kiszivároghatott tőlünk a Facebook felé. Több ismerősünk van a cég magasabb beosztottjai között, és jó pár barátunk dolgozik náluk, de az is lehet hogy csak véletlenül észrevette valaki náluk a programunkat és úgy gondolták elég menő ahhoz hogy lemásolják.” - “Abban biztosak vagyunk hogy ez nem véletlen. Nem értjük hogy a Facebook ennyi ügyvéd mellett hogy adhatott ki egy ennyire hasonló alkalmazást majdnem ugyanolyan néven. Nem fogjuk hagyni nekik, és meg akarunk védeni minden vállalkozót akiknek jó ötleteik vannak.”

Ez már nem az első alaklom hogy a Facebook-ot másolással vádolják. A FiftyThree fejlesztői sem voltak túl boldogok, amikor idén korábban kiadták a Paper nevü programjukat ami megegyezik az ő rajprogramjuk nevével. Szintén hasonló volt a helyzet amikor az Instagram csapatán keresztül kiadták a Bolt nevü programot.

A Room jogi útra akarja terelni az ügyet, reméljük sikerül megvédeni a terméküket.


Kommentek megjelenítése