Korai volt az öröm az Apple SIM miatt

Tech Hírek   |   2014.10.26 - 20:48   |   Írta: Pausch Rita   |   565

Túl szép volt, hogy igaz legyen. A két legnagyobb amerikai szolgáltató, a Verizon és az AT&T, is egész másként gondolta, mint az Apple. Épp, amikor már kezdtük hinni, hogy valóban kezd bealkonyulni a hagyományos SIM kártyáknak és a szolgáltatófüggő készülékeknek, szomorúan vehetjük tudomásul, hogy korai volt az öröm.

applesim

Bár az Apple SIM-et azért találták ki, hogy a felhasználó bármelyik szolgáltató szolgáltatását választhassa, úgy tűnik ez mégsem olyan zökkenőmentes. Először is az egész egyelőre csak az USA-ban és az Egyesült Királyság területén (lenne) üzemképes, de ott is akadnak szolgáltatók, akik nem díjazzák azt, amit az Apple eltervezett. Az USA legnagyobb szolgáltatója a Verizon például eleve kiesik, hiszen ők nem is vesznek részt az Apple SIM programban, így ők az összes készüléket már eleve szolgáltatófüggőként értékesítik.

A második legnagyobb, az AT&T, pedig bár elvileg részt vesz a programban, mégis függővé tette az általuk értékesített készülékeket. Vagyis, ha valaki az iPad Air 2, vagy iPad mini 3 készülékét náluk vásárolja, akkor az Apple SIM ehhez a szolgáltatóhoz lesz kötve. A Re/code kérdésére a szolgáltató szóvivője pedig röviden csak annyit mondott: „Úgy döntöttünk, hogy nálunk ez így lesz.” Ezt az Apple is elismerte.

Sokak szerint borítékolható volt a szolgáltatóktól az, hogy nem fogják szótlanul tűrni, hogy az Apple SIM által a készülékek kártyafüggetlenné váljanak. Egyes vélemények szerint ennek ellenére a függő eszközök Apple SIM-ét fizikailag át lehet kapcsolni független módra.


Kommentek megjelenítése