Az iPhone 6 háromszor jobban teljesít a Samsung Galaxy Note 4-nél Dél-Koreában

Tech Hírek   |   2014.10.27 - 13:23   |   Írta: Pausch Rita   |   682

Október 31-én, pénteken, kerül forgalomba a Samsung hazájában, Dél-Koreában, az iPhone 6. (Ezen a napon egyébként összesen 22 országban dobják piacra, köztük hazánkban is a készülékeket.)  A helyi szolgáltatók ezért előrendeléseket már elfogadnak a készülékekre.

apple-south-korea

A Wall Street Journal jelentése szerint az előrendelések már most 100 000 darab felett vannak, ami bőven túlteljesíti a Samsung Galaxy Note 4 készülék szeptemberi bemutatójának rátáit. A három koreai szolgáltató közül az egyik, a KT, szerint az előrendelés megnyitásakor egy perc alatt 10 000, majd az első fél órában már 50 000 előrendelésre került sor. Egy másik szolgáltató, az LG Uplus, akik most először forgalmazzák az iPhone készülékeket, húsz perc alatt 20 000 darab előrendelést igazoltak vissza.

Dél-Koreában a legnagyobb mobil szolgáltató az, SK Telecom, ugyan nem hozta nyilvánosságra a számszerű adatokat, de azt elmondták, hogy az előrendelés első és második fordulójában is jelenlegi teljes készletükre sikerült előrendelést felvenni. Ma reggel pedig egy újabb készletre nyitottak előrendelési lehetőséget.

Az elemzők szerint már most 100 000 darab felett járnak az eladások Dél-Koreában, ami a Note 4 esetében 30 000 darab volt. Ugyanakkor ezekhez a számokhoz még annyit muszáj hozzátenni, hogy egy kicsit csalókák, hiszen két készülék eladási adatait egyhez viszonyítani nem túl korrekt. Az elemzők szerint, ha a két iPhone modellt, valamint a Note 4 és Galaxy S5 előrendeléseket néznénk együtt, akkor az eredmény már nem mutatna ekkora eltéréseket.

Mindezek ellenére úgy tűnik, hogy a nagyobb kijelző valóban bejött az Apple cégnek, különösen Ázsiában, ahol valamiért eleve jobban szeretik az emberek a nagyobb kijelzőt és eddig az iPhone-ok a kis méretűk miatt nem volt annyira népszerűek. Az egyik elemző szerint, a méret növelésével a Samsung elvesztheti az egyetlen előnyét az iPhone-nal szemben. (Bár az utóbbi kijelentést az Android pártiak valószínűleg erősen vitatnák.)

Kép forrása: Reuters


Kommentek megjelenítése