Már komolyan jelen van az OS X Yosemite a weben

Tech Hírek   |   2014.10.25 - 11:49   |   Írta: Máté Gergő   |   742

Hat nappal az OS X Yosemite startja után 12,8 %-al nőtt Észak Amerikában azoknak a Mac-eknek a száma, melyeken az új rendszer fut a Chitika forrásai szerint. Ez egy leheletnyivel több, mint a Mavericks 12,4 %-os 2013-as rekordja.

ChitikaInsights-Yosemite Adoption Comparison

A Yosemite béta tesztelőinek és fejlesztőinek száma 33-szor magasabb volt, mint a Mavericks-é. A Chitika mérései szerint a webes adatforgalomból kitűnik,hogy az OS X Yosemite megjelenése után dupla akkora forgalmat generált, mint a Mavericks, amikor leváltotta elődjét, a Mountain Lion-t.

Míg a Mavericks olyan „motorházban lévő” javításokat hozott, mint az akkumulátor idővel való jobb gazdálkodás vagy a támogatottság növelése , addig a Yosemite a Continuity, Notification Center fejlesztésével, az iCloud Drive-al és a további applikációk bevezetésével, valamint az iOS-el való még hatásosabb kooperációval tűnik ki.

A Chitika mérésein több millió Mac OS-X alapú rendszert mértek az Egyesült Államokból és Kanadából. A megnevezett időszak Október 16-tól Október 22-ig tartott. Hasonló analitikát végzett, de magasabb számokat tett közzé a GoSquared mérése. Ez utóbbi állítása szerint 16%-a a Mac felhasználóknak már áttért a legfrissebb rendszerre.

gosquaredyosemiteadoption

A rendszert Október 16-án tette közzé az Apple a Mac App Store-ba és minden olyan eszközön elérhető, amely a Mavericks és a Mountain Lion által támogatott, természetesen ingyenesen.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése