Az összes kütyüd egy helyen: a kabátodban!

Tech Hírek   |   2014.10.12 - 10:31   |   Írta: Pausch Rita   |   655

Az ősz érkezésével aktuálissá válik a kabátkérdés. Ezúttal a férfiak részére mutatok valami egészen érdekeset. Ugye tudjuk, hogy a nőkkel ellentétben a férfiak ritkábban hordanak táskát. Nem mintha gyakran ne lenne rá szükségük, de sokan ódzkodnak tőle, vagy kényelmetlennek tartják. Akik mégis hordanak, gyakran azok sem szeretik, csak túl sok kütyüt kéne kézben cipelni, a zsebek pedig korlátozott számban állnak rendelkezésükre.

kabát1b

Ezúttal azok figyelmébe ajánlom a következő darabot, akik jobb szeretnek táska nélkül létezni. A SCOTTeVEST (SeV) műszaki öltözetek gyártásával foglalkozik és egyik újdonságuk egy olyan kabát, amiben az összes kütyü elfér. Mondom az ÖSSZES!

Sorolom. Elfér benne: természetesen a fülhallgató számára külön kialakított rész, akár 2db. iPhone (vagy egy iPhone és egy iPod Touch), kulcsok, napszemüveg, fényképezőgép (na, jó azért nem a DSRL), ásványvíz, irattartó és az iPad! Az utóbbi nem elírás! Összesen 26 külön zsebe van a kabátnak. Ebben aztán semmi sem lesz zsebkarcos, ha nem akarjuk. Ebben a kabátban tényleg mindennek megvan a maga helye. Ráadásul a zsebek nem csak zipzárral záródnak, de van, amelyik mágnessel, így még egyszerűbb bármit is ki- vagy betenni.

kabát3 

A gyártó arra is külön figyelmet fordított (kidudorodás gátló zsebek), hogy, ha valaki szépen telepakolja a kabátot, akkor a dolgok ne dudorodjanak ki úgy, hogy bárhova bemegy a viselő rögtön 10 biztonsági őr szegődik a nyomába azt lesve, hogy ugyan miket dugott el a kabátja alatt és még mit szeretne.

Szintén észben tartotta a tervezésnél a készítő, hogy ennyi plusz teherrel bizony jócskán megnő a viselet súlya. Ezt kiküszöbölendő egészen ergonomikus és kényelmes módon szabták a kabátot, hogy az ügyes varrásoknak és egyéb megoldásoknak köszönhetően aktívan segítse a viselőt a súly cipelésében. Ez állítólag olyannyira jól sikerült, hogy néhány tesztben azt írják, hogy sokkal kényelmesebb így, mint egy oldal vagy akár hátitáskában hurcolni mindezt.

A kérdés már csak az marad, ha ez a cucc tényleg mindenben ennyire innovatív, vajon az eredeti funkcióit egy átlagos kabátnak mennyire jól hozza? Nos, a stílusa minimalista, a színe fekete. A szabása nem kiemelkedő, vagy feltűnő, jól használható, sportosan elegáns. Emellett a teflon anyagvédelemnek köszönhetően teljesen vízálló kívül, belül. Egyszerre védi a benne elhelyezett kütyüket és a testet az időjárás viszontagságaitól, és a tartalmat az izzadságtól is. Igaz, utóbbit ügyesen elvezeti, hogy a viselő se ússzon a saját levében.

kabát4

A tesztelők egyöntetű véleménye alapján igazán remek télikabát, hiszen jó meleg a bélésnek köszönhetően, bár néhányan azt nehezményezték, hogy a bélés nem kivehető így időnként túl melegnek is bizonyul. A kapucni és az ujjak viszont levehetők, így valamivel enyhíthető az utóbb leírt problémakör és egy a kabát mellénnyé alakítható.

A SeV Revolution Plus kabátja egész tűrhető áron, 200 dollárért vásárolható S-XXL méretig. A gyártó oldalán 205 értékelés alapján 5-ből 4 és fél csillagot ért el és a kiegészítőket tesztelő oldalakon is kitűnő minősítéseket szerzett.

 


Kommentek megjelenítése