Az iPod Touch sorsára juthat az iPad Mini

Tech Hírek   |   2014.10.12 - 15:20   |   Írta: Máté Gergő   |   671

Az Apple iPad esemény már a nyakunkon van és ennek a termékcsaládnak a jövője igen izgalmasan alakul. Sok hír kering az új processzorokról, színekről és a Touch ID bevezetéséről az iPad Air és az iPad esetében egyaránt.

ipadmini

Egy éve megtapasztalhattuk, hogy az iPad Mini iránt jóval hatalmasabb a kereslet, mint a 9,7 hüvelykes iPad iránt. Az iPad Air nagyon erős elvárásokat támasztott a nagyméretű tabletek kategóriájában (és hihetetlenül jó termék), de a piacon főként a 7 és 8 hüvelykes táblagépek (melyektől Steve Jobs irtózott) a keresettek. Jelenleg a tabletek eladása lassulni látszik, de az elemzők szerint ez az ágazat egyáltalán nem haldoklik. Inkább arról van szó, hogy a nagyméretű okos telefonok (phabletek) egyre népszerűbbek és az emberek a vásárláskor letudják a kettőt egyszerre (telefon és tablet egy eszközben).

 Ez a tendencia rámutat, hogy a legtöbb esetben az emberek a hibrid vagy legalábbis több területen alkalmazható készülékeket kedvelik. Az iPhone 6 (és főleg a 6 Plus) sokak számára kiválthatja az iPad Mini-t, pontosan úgy, ahogy az iPhone 4/4S az iPod Touch eszközöket. Pontos jóslatokba nem szeretnénk bocsátkozni, de úgy tűnik a történelem megismétli önmagát.


Kommentek megjelenítése