Zsebes kérdés

Tech Hírek   |   2014.10.07 - 09:54   |   Írta: Pausch Rita   |   1276

Mikor bemutatták az iPhone 6 és főleg 6 Plus készüléket, mintegy „szakmai ártalomként” az ugrott be, hogy „Te jó ég! Jönnek a nagy zsebek!”. Ha belegondoltok a divat azért nagyrészt mindig követte az igényeket. Mikor ezt a gondolatomat megosztottam másokkal is, jött a szokásos lefütyülés. Aztán kiderült, van valami igazság a dologban.

6plustok1

Az iPhone 6 még nagyjából elfér a zsebekben, ám a 6 Plus már nagyrészt nem. 
A nőknél viszonylag egyszerűbb a kérdés. A legtöbben nagy táskákkal járunk, de ha mégsem, a most nagy népszerűségnek örvendő „clutch” típusú kézitáskákban akkor is jut hely a készüléknek.  Ellenben a férfiak már nagyobb bajban vannak, amióta az autós táska, a „hasitasi” és az övre szerelhető telefontartó sem menő. Szegény férfiak vajon tényleg arra ítéltettek, hogy a kezükben hurcolják a mobiljaikat, ami nem fér el a zsebeikben?

6plustok4

Persze a férfiak még mindig egy fokkal könnyebben tartják kézben az ekkora készülékeket, mint a nők. Sokan örültek annak is, hogy így például a böngészés és akár a filmnézést is élménnyé válik a telefonon. A női kacsóknak viszont néha komoly gond átfogni még egy iPhone 6-ot is.

A probléma csak az, hogy nem mindenki akarja fogni!

A legtöbb újdonsült iPhone 6 és főleg 6 Plus tulajdonos, szembetalálja magát azzal a helyzettel, hogy még sincs más választása: a zsebei ugyanis nem elég nagyok a telefonjához. Pedig ez nem egy újkeletű probléma, hiszen az Androidos készülékek már régebb óta nagyobbak, most viszont, hogy az iPhone 6 ekkora hírverést csinált a témának, a piaci igény egyre sürgetőbb. Viszont a dolognak az sem kedvez, hogy reneszánszukat élik a szűkebb fazonok még a férfiak körében is.

6plustok2

Mikor a felhasználók rádöbbentek, hogy az első zsebeik nem bírják szuflával, a nagyobb hátsó zsebekkel próbálkoztak, ám abból meg nagy iPhone 6 Plus görbülési botrány keletkezett. A megoldás igénye sürgető.

Több farmergyártó cég, köztük az egyik legnagyobb, a Levi’s és a megint egyre népszerűbb, Lee, is jelezte, egyéb hazánkban nem túl ismert, de az USA-ban nagy népszerűségnek örvendő készítővel együtt, hogy törekednek megkönnyíteni a vásárlóik életét. Vagyis számíthatunk a jövőben nagyobb zsebekre.
Az itthon kapható márkák közül például a H&M egész jól teljesített a „zsebteszten”, náluk több fazonnak is akkora a zsebe, hogy a nagyobb iPhone is elfér bennük.
Ugyanakkor egyre több cég áll elő olyan start up kampányokkal, amiben a zsebkérdésre igyekeznek válaszokat adni, hiszen a nagyobb zseb nem feltétlen teszi kényelmessé a termék viselését. Születtek már megoldások oldalvarrásba helyezett zsebekre, vagy akár a combra helyezett lenyitható zsebre, de pisztolytáskaszerűen hónunk alatt hordható tartókra is.     

6plustok3

Kíváncsian várjuk, hogy a divatipar miként reagál a feldobott labdára. Addig viszont szívesen olvassuk hozzászólásban olvasóink tapasztalatait, hogy a különféle márkák zsebei mennyire iPhone 6 és 6 Plus kompatibilisek!


Kommentek megjelenítése