Szokni a különbséget: iPhone 5S és iPhone 6 összehasonlítás

Tech Hírek   |   2014.09.28 - 09:40   |   Írta: H.A   |   3728

asdasdasdas

Az AppleInsider egy részletes cikkben kifejtette hogy éreznek az új 4,7 colos iPhone 6-al kapcsolatban, az előző 4 colos 5S-hez képest. 

Egy törzsgyökeres iPhone felhasználó számára az első napokban furcsa lehet az új eszköz fogása. Tulajdonképpen akárhogy próbálkozik az Apple, egy ekkora telefon az átlagos kezű embereknek már nem ergonomikus. 

Egy héttel később már hozzá lehet szokni hogy vesztettünk a zsebünk űrtartalmából, viszont a vezérlés problémája továbbra is fent marad.

dfsdfsdfsdf

Ez a telefon egy nagyon jó kétkezes telefon, viszont egy kézzel kifejezetten szenvedés használni.

A régebbi iPhone-okat egy kézzel is úgy lehetett szorítani hogy garantáltan nem ejtjük el, és mellette kiválóan használható. Gyakorlatilag három év alatt nagyjából egyszer sikerült leejtenem a telefont, kíváncsi leszek ez hogy változik a nagyobb kijelzővel.

Az első iPhone megjelenésekor az egyik legnagyobb kijelzőnek számított a piacon, és természetesen megindult a verseny hogy lekörözzék az Apple-t ezen a területen is.

A nagyobb kijelzővel nagyobb akkumulátor is fér az eszközbe, szóval egy szintig mindenképpen jó ez a fejlődés, viszont vannak akik egyszerűen megakadnak a négy colos eszközök környékén, és nagyobbat nem akarnak hordani magukkal.

Ennek ellenére már az iPhone 5S az egyik legkisebb telefonnak számított 2013-ban.

Egyértelmű lépés volt az Apple részéről a nagyobb kijelző bevezetése, ezzel egy új felhasználói bázist is elérhetnek, és még egy ok hogy ne kelljen Androidos alternatívát keresni.

dfghdfghdfgh

Megkaptunk a Reachability névre keresztelt funkciót, ami abból áll hogy két érintéssel az ujjlenyomatolvasón  leereszkedik a kijelző hogy el tudjuk érni a sarkakban található dolgokat is. 

Habár most ez elég furán néz ki néhány esetben, technikailag nem rossz döntés, és remélhetőleg próbálkoznak még finomítani a megoldáson.

Egy hét után viszont azt lehet észrevenni, hogy nem jut eszébe az embernek használni. Nem természetesen hogy előbb “átkapcsoljam” a kijelzőt ahhoz hogy fel tudjak érni, és inkább mozgatom lejjebb a tenyeremben a telefont mint hogy ezzel próbálkozzak.

trzertz

Mégis történt egy kis ergonómiai fejlesztés: a lekerekített szélek. Ez nem csak esztétikus, hanem határozottan kényelmes is lett, és rászorítani az eszközre például egy weboldal lapozása közben, egészen átértékeli az eddig alkotott véleményünket a szögletes iPhone-ról.

Elsőre a bekapcsológomb áthelyezése is furcsa lehet, de ehhez is gyorsan hozzá lehet szokni, és természetesen könnyebb így elérni mint fentről. Mégis ha rámarkolunk a telefonra miközben meg akarjuk nyomi, nagy valószínűséggel a hangerő gombok is el lesznek találva.

Habár a nagy kijelző elképesztő jól néz ki és sok program lényegesen kellemesebb élményt nyújt, remélem az 4 colos modellek is megmaradnak. A jelenlegi 5C felhozatalt el lehetne képzelni úgy mint az iPod Touch modelleket, amik előrevetítették a kilógó kamera és lekerekített szélű iPhone designt, szóval remélem kapunk jövőre ilyen “mini” iPhone 6S-t, biztosan erre is lesz vevő.

ipodtouch5thgenpic 616


Kommentek megjelenítése