Mac Mini bemutató Októberben?

Tech Hírek   |   2014.09.28 - 16:24   |   Írta: Máté Gergő   |   908

Kissé mostoha sors jutott a Mac Mini termékcsaládnak. Utoljára két éve történt frissítés ezen a fronton, pedig rengeteg érdeklődő várja az új „zsebmac”-et. Kevés hír foglalkozott a Mac gépek közül a Mini-vel, az Apple support oldalán is csak egy nagyon felszínes írás jelent meg, ami a 2014-es év közepére ígérte az új verzió kiadását.

mac mini roundup-250x205

Mivel az érintett időszakon túlhaladtunk termékmegjelenés nélkül, ezért a rajongókban felmerült a kérdés: mikor érkezik meg végre? A legfrissebb hírként a Macrumors szolgál: forrásaik szerint a Mac mini ez év Októberében debütál, egyszerre az új iPad modellekkel és az OS X Yosemite-al. Sajnos a specifikációt illetően nincsenek adatok, de a múltban már megjelent az interneten pár pletyka.

A frissítés időzítése kicsit furcsa és azt sem tudjuk, hogy az Apple milyen processzort tervez a Mac Mini gépekbe szerelni, ez pedig nagy dilemma. Ha Broadwell alapú Intel processzorokkal érkezne, akkor mindenképpen várni kéne a jövő év elejéig, viszont a jelenlegi Haswell processzorok nem számítanak élvonalbeli megoldásnak.

Ezek a kis Mac gépek nem multimédiás igáslónak lettek tervezve, de tény, hogy páran szerverként is használják őket. Nagyon valószínű, hogy az idei modellbe az Apple frissített Haswell processzorokat tesz, ami azt jelenti, hogy a júliusban frissült MacBook Pro-ba szerelt processzorokhoz kaphat hasonlót.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése