Néhány meglepő tény az iPhone 6-ról

Tech Hírek   |   2014.09.21 - 19:59   |   Írta: Pausch Rita   |   1104

Nagy

Ha bármelyik másik korábbi iPhone modellt mellé rakjuk, akár a sima iPhone 6-nak, akár az iPhone 6 Plusnak, elképesztően kicsinek tűnnek mellette. A nagysága viszont sok előnnyel is járhat: sokkal jobban lehet vele böngészni, sokkal könnyebb vele üzeneteket írni, még akkor is, ha a zsebekbe picit nehezebben fér el.

iphone-6-and-iphone-6-plus

Elköltözött a bekapcsoló gomb

A bekapcsoló gomb, ami az iPhone idők kezdete óta felül helyezkedett el, immár eltűnt jól megszokott helyéről. Jobb oldalt, fent jelent meg helyette, hogy a nagyobb méretet könnyebben lehessen kezelni. Bár ez a megoldás hajszálnyival inkább a jobbkezeseknek kedvez, természetesen balkezesek is gyorsan hozzászoknak majd.

A mérethez trükközve

Nem csak a bekapcsoló gombon variáltak a méret miatt. Az Iphone 6 bármelyik verzióját is tartod a kezedben, sajnos néhány felső ikont nem lehet majd elérni. Mielőtt bárki bosszankodna ezen, szólunk, hogy az Apple kitalált erre egy megoldást. A Home gombra duplán rá kell tapintani, mint egy laptop touchpadra (nem nyomni!) és a felső ikonok elérhető közelségbe rendeződnek.

Jobb az üzemidő

Úgy tűnik, hogy a nagy akksinak köszönhetően a nagyobb készülék kicsit tovább bírja, mint a kisebb pajtásai. Bár hosszú hétvégére jobb berakni a töltőt is, azért másfél napot simán elhegedül a masina és valljuk be, ez több annál, amit a korábbiak bírtak.

Szuper lassított felvétel

Bár a lassított felvétel üzemmód még az 5S modellel került napvilágra, az iPhone 6 modellek képesek az új szuper lassított felvételre is. Ha valaki még nem vette volna fel, ahogy a kutyája vizet iszik, most ideje megtenni. Szuper lassítva bizony szuper jól mutat!

Jobban tudja, mint te

Az iOS 8-nak köszönhetően a prediktív szövegbevitel egy egész fejlett változata mutatkozott be. Megjegyzi a leggyakrabban használt szavakat és gépeléskor felkínálja azokat, illetve aszerint, hogy kinek írunk üzenetet, odaillő javaslatokat tesz. Így mindig személynek megfelelően írhatunk akár formálisabb vagy lazább stílusban is.

A napsütés barátja

A polarizált kijelzőnek köszönhetően már sokkal jobban látható a kijelző napfényben is. Bár ezzel sajnos nem bíztathatunk továbbra sem senkit arra, hogy jövő nyáron magával citálja a strandra az új iPhone-ját, ugyanis sajnos továbbra sem vízálló.

iphone-6-93

Eszméletlenül jó kamera

Immár azok is kitűnő képeket tudnak majd készíteni, akik annyira nem ügyesek a fotózásban, ugyanis tényleg sokkal jobb kamerákkal szerelték fel az iPhone 6 készülékeket.


Kommentek megjelenítése