Élménybeszámoló a német iPhone bemutatásról

Tech Hírek   |   2014.09.21 - 08:25   |   Írta: H.A   |   877

Csütörtök délután mi is elindultunk Németországba hogy szemtanui legyünk az iPhone 6 megjelenésének. Érdekes módon tavaly még azok is könnyedén sorrakerültek akik éjfélkor indultak, mi most nyolc órával hamarabb sem kerültünk sorra, amiből lehet érezni a különbséget.

IMG 0164

Az elsődleges uticélunk München volt, ahol rögtön több háztömbnyi tömeggel találkoztunk. Eközben Augsburgból jött a hír hogy ott már 11 körül ki is osztották a jegyeket, ami azt jelenti hogy ezek után ott már szinte lehetetlen sorra kerülni.

IMG 0174

A seldelfingeni, onnan a második legközelebbi Apple bolt viszont megérdemelt egy esélyt. Valóban lényegesen kisebb sorba sikerült beállni,   viszont itt nem csináltak jegyrendszert, tehát reggel hétig teljesen bizonytalan volt hogy ki fog beférni. Onnantól kezdve megindították a sort a parkolóból a helyi pláza belsejébe, ahol csak kilenckor nyitott a bolt, tehát addig még egy kupacot formáltak az emberekből. Itt két külön csoportra fogták a közönséget: akik a bolt elé kerültek azok biztosan bejutottak és akik mögéjük azok akkor mozoghattak előre amikor haladtak kifele az első csoportból. Első pillanatra úgy tűnt hogy nagy mázlink van azzal hogy éppen bejutottunk a plázaba, ugyanis mögöttünk még több százan maradtak kinnt és előttünk sem voltak 150-200-nál többen. 

Ahogy haladt befele a hátsó kupac, már csak 10 ember volt előttünk és megszűntették a kordonokat: aki tovább jutott annak van iPhone, aki nem annak ennyi volt.

IMG 0189

Mint később kiderült ide jelentősen kevesebb darabot szállítottak, szóval nem is volt olyan meglepő.
Ami viszont teljesen abszurd, hogy iPhone 6 Plus-ból állítólag összesen 7 darabot hoztak első napra! Ez a jelek szerint tényleg így volt, mivel a nyitás után 10 perccel jelentették be hogy mind elfogyott.
Visszafele München ismét útba esett, megálltunk megnézni hogy alakult az ottani helyzet. Addigra iszonyatos méretű tömeg kerekedett, amire párhuzamosan rátett az Oktoberfest tömege és így mozogni is alig lehetett az utcában. 

IMG 0197

Ide már nem álltunk be, viszont a jelek szerint sokkal több iPhone-t lehetett kapni, mivel még kora délután sem oszlott fel a tömeg.
Szerencsére az ottani Apple Store mellett a Vodafone és O2 boltjaiban koránt sem volt akkora tömeg, és ott kézbe is sikerült fogni az új eszközöket. Röviden a Plus tényleg túl nagy lett, ezt a környezetemben állók is megállapították, viszont biztos akad akinek erre van igénye. Egyébként a szolgáltatóknál kapható feltöltőkártyás ár sem volt sokkal drágább az Apple árához képest, vagyis aki a nagy sorba állt be az biztosan kártyafüggetlenül akarta megvenni.
Nekem ez volt az első iPhone körutam, de aki már korábban volt az is azt mondta hogy ennél nagyobb sorokat még nem látott. Valószínűleg az Apple is kevés telefont szállított, és hosszú távon biztosan nagy hiány lesz az új készülékekből, főleg a Plus-ból.
Egyértelműen látszik hogy idén sem csökkent a kereslet, reméljük hamarosan nálunk is kapható lesz hivatalosan.  

Bónuszként végre akadt egy jó kis anyag az iOS 8 Time Lapse funkciójának teszteléséhez. Így néz ki az Osztrák autópálya egy iPaddel felvéve:

http://youtu.be/t5fgAQyy61g


Kommentek megjelenítése