A feketepiac eszközei: Apple Store

Tech Hírek   |   2014.09.21 - 08:27   |   Írta: Máté Gergő   |   965

Ezen a héten emberek tömegei készültek, várakoztak és sátoroztak az Apple Store üzletek előtt az iPhone 6-ra várva. De nem mindenki magának vásárolta a készüléket: a filmkészítő Casey Neistat szerint magas azoknak a várakozóknak a száma is, akik a frissen megvásárolt készüléket a feketepiacon szeretnék továbbértékesíteni.

dmgdhprczobdfrcggwpf

A rövidfilmből nehéz megállapítani a pontos történéseket. Egyébként Neistat korábban hasonló videókat készített a várakozókról.

Mindenesetre az a gondolat, hogy az Egyesült Államokban, vagy Európában vásárolt készülékek jelentős része egyenesen a kínai vagy az orosz feketepiacon landolt egyáltalán nem légből kapott. Sajnos az új generációs iPhone 6 még nem startolt el a Kínában és emiatt 3.000 dollár körüli darab áron találnak gazdára az illegálisan továbbértékesített készülékek.

Ha reálisan nézzük az Apple Store üzletek előtti kempingezés valóban bolond ötlet egy olyan világban, ahol az interneten pár kattintással előrendelhetünk termékeket. Casey Neistat rámutatott arra, hogy a sorban állók többsége ma már nem megszállott Apple hívő, hanem a feketepiac eszközei.

Forrás: gizmodo.com


Kommentek megjelenítése