Végleges iOS 8 tapasztalatok

Tech Hírek   |   2014.09.17 - 07:42   |   Írta: H.A   |   674

iphone-6-plus-ios-8-landscape-mode-540x334

Az iOS 8-al kapcsolatban a Verge megfogalmazása tetszik a legjobban: “Az iOS 7 igazán innovatívra sikerült. Teljesen új kinézettel és ötletekkel, melyek közül sok jó és rossz is jutott, amitől kicsit kaotikusnak érződhetett az új rendszer. Idén, az iOS 8 finomított ezen.” - A 8-as rendszer a 7-es “felnőtt” változata.

A legtöbb érkező funkcióról már a WWDC óta tudunk, sőt szinte mindent megkaptunk már a 4-5. bétában, viszont a végleges GM változatnak sikerült összefognia a rendszert és végre lehet érezni hogy az általános teljesítmény jobb mint a 7 esetében.

iphone6.0

Végre újra figyelmet kapott az egyik kedvenc funkcióm, a spotlight. Az iOS 7 eltüntette a bal oldalról és azt hihettük hogy ezáltal szépen lassan ki lesz vezetve a rendszerből. Az iOS 8 viszont telerakta új funkciókkal, végre a neten és az App Store-ban is kereshetünk és sokkal gyorsabb is lett. Külön ki kell emelnem, hogy a háttér elmosását gyönyörűen oldották meg, látszik hogy sokat fejlesztettek rajta, és akadozás nélkül megy. Végre a fejlesztők is kaptak gyári eszközöket a hátterek elmosására!

Összességében a rendszer komoly technikai újításait csak hosszú távon fogjuk érezni. Jó dolog hogy lehet telepíteni más gyártók billentyűzeteit, de eddig sem hiányzott annyira, vagyis valami nagyon innovatív dolgot kell kitalálni hogy váltsak. Az alkalmazáskiegészítők viszont hihetetlen hasznosak, és mivel még nincs sok program ami ezt kihasználná, még nem verték nagy dobra.

ios-8-app-store-changes

Amit viszont elsőre tapasztalhatunk, az az átalakult App Store. Nem csak külsőre, de technikailag is sok újítást kapott: működik a családi megosztás funkció, csomagokban is letölthetünk programokat, videót is nézhetünk a működéséről és még sok apró újítás.

Persze még mindig akadnak bugok, igaz sokkal nehezebb őket megtalálni. Részemről az iPhone 5 készülékemen nem tudtam rábírni a bluetooth-t hogy csatlakozzon az iPademhez, így én kimaradok a Continuity adta lehetőségekből. Remélem ez csak a korai változat hibája, mivel ez előtt szinte sosem használtam a bluetooth-t, nem kizárt hogy eleve nem volt jó, de ez hamarosan kiderül.

Ma este végre a nagyközönség is letöltheti az eszközeire a rendszer első publikus változatát, reméljük ezt bírni fogják az Apple szerverei.


Kommentek megjelenítése