The Verge iPhone 6 teszt - megkaptuk amire vágytunk

Tech Hírek   |   2014.09.17 - 22:31   |   Írta: H.A   |   735

A Verge már hozzá is jutott egy iPhone 6-hoz hogy kielemezzék, és határozottan jó véleménnyel voltak róla. Ebben a cikkben kiemeltük az értékelésük lényeges pontjait.

DSCF1836.0

Egyértelműen a nagy kijelző az iPhone 6 fő attribútuma. Ez az a dolog amire már évek óta vártak az Apple felhasználók, habár nem féltetlenül annyira szükséges mint ahogy azt a konkurens gyártók reklámozták, a lényeg hogy most már van ilyen alternatíva is.

A kérdés az, hogy a nagy iPhone mennyire lesz kiemelkedő a nagy telefonok között.

Ahogy az a használat közben kiderült, máshogy reagáltak a méretére a korábbi iPhone felhasználók mint az Androidosok: aki eddig iPhonet használt az rögtön elképedt a kijelzőn, és azt hitték ez a 6 Plus, viszont az Androidosok számára ez nem volt annyira idegen.

Nem meglepő, ugyanis a legújabb Android zászlóshajók (Moto X, HTC One, S5) majdnem pont ugyanakkorák mint az új iPhone 6, és a legömbölyített formákkal is jobban közelít hozzájuk.

Ezzel az új formavilággal más az eszköz hangulata is, sokkal barátságosabb és ergonomikusabb, habár az 5S bizonyos szempontból jellegzetesebb volt.

Érdekes módon ők is, mint a többi teszteknél is, az antenna elhelyezését emelték ki az új design problémájának, ami megtöri a hátlap egységét, ezt például az One M8 szebben oldotta meg, sőt az 5S üveg alsó-felső lapja is jobb volt.

Nagy valószínűséggel ezt a telefont is tokkal fogjuk használni, de aki natúr hordja magával az készüljön fel rá hogy a kidudorodó kamera miatt billeg a telefon ha lerakjuk egy asztalra. 

Mivel az Apple (szerencsére) nem szabadult meg a home gombtól, és a felső része is szimmetrikus az alsó magasságával, így a kategóriájában is nagyobb mint a legtöbb “szűkített” 4,7 colos telefon. Ettől függetlenül a felső sávon lehetne még keskenyíteni. A tesztelő kiemelte hogy ezt a telefont nem szorította annyira mint egy korábbi iPhone-t hogy könnyebben elérje a kijelző széleit.

Az Apple próbálkozása a kijelző könnyebb átérésére a Reachability, ami segítségével két egyszerű érintéssel a home gombon lehúzódik a képernyő hogy elérjük a felső sarkát. Nem rossz megoldás, habár egyértelműen fura, akár azt is hihetjük hogy valami elromlott. Viszont egyértelműen kellett valamit lépniük a könnyebb kezelhetőség felé és biztosan lesz még ezen finomítva. 

IMG 1277.0

A legtöbb belső fejlesztés nem annyira szembetűnő, de fontos elemei a telefonnak. A sok új szoftveres újítás mellett sem csökkent az akkumulátor idő, sőt a jelek szerint majdnem két napot ki lehet vele húzni komoly használat mellett, ami egy nagyon jó érték. 

Az NFC legnagyobb hátránya hogy előbb az üzleteket kell megvárni hogy alkalmazzák a rendszereket. Az új LTE és Voice over LTE is hasznos újítás, viszont ehhez is meg kell várnunk a szolgáltatóinkat. Az alsó hangszóró is sokat javult, összességében sok apró finomításon esett át.
Összességében nem egy “forradalmi” eszközt kaptunk, hanem egy kifinomult darabot.


Kommentek megjelenítése