Nyolc dolog amit tudni kell az iPhone 6-ról

Tech Hírek   |   2014.09.07 - 11:53   |   Írta: H.A   |   2267

iPhone-6-Air-Coque-Grise-01.0

A The Verge összeszedte a legfontosabb tudnivalókat az iPhone 6 keddi bemutatója előtt. Természetesen semmi sem garantált, de van pár dolog amit több helyről is megerősítettek, vagyis nagy eséllyel ilyen lesz az új iPhone.

1. Több iPhone modell is érkezik
Két különböző méretű új iPhone érkezik, habár a méreteket is vitatják, a legtöbb pletyka egy 4,7 colos és egy 5,5 colos eszközről szól. Azt szinte biztosra vehetjük hogy újfajta hibrid zafír kijelzővel jön ami nagyon karcálló, és továbbra is arany, ezüst és szürke színben lesz kapható.

2. Drágulni fog
Egy elemzőtől és egy mobilszolgáltatótól is szivárogtak ki olyan információk, amik szerint az iPhone 6 ára drágulni fog. Erről semmi konkrét adat nincs, de a feltételezések szerint a 4,7 colos változat nagyjából 100 az 5,5 colos változat 200 dollárral fog magasabb árról startolni.

3. A 4,7-colos modell lesz először kiadva. 
Hiába lesz két modell bemutatva, a hírek szerint az 5,5 colos modell csak az év végén kerül a boltokba, a karácsonyi szezonra. Van aki szerint az sem biztos hogy kedden egyáltalán szóba kerül az 5,5 colos modell.

23 1410011169.jpg 600x600.0

4. Valószínüleg iPhone 6 lesz a neve
Az Apple névválasztási taktikáit nehéz követni, lehetséges hogy az új modellek bevezetése miatt átalakul az iPhone brand, és ahogy az iPad esetében is láttuk, lekerülhet a szám. Ettől függetlenül a Verge nem hiszi hogy még ebbe az irányba mennének, inkább a két modell lesz megkülönböztetve, mint például az 5S és 5C esetében, várhatóan iPhone 6 és iPhone 6L néven (az L a Large szóra utal).

5. Nagyot fog fejlődni a kamera
Korábban sem volt sok panasz az iPhone kameráira, talán a Nokia eszközeiben voltak sokkal komolyabb megoldások, de épp ezért érdekes hogy a Nokia egyik mérnökét bérelte fel az Apple erre a feladatra. Olyan pletykák is felmerültek, ami szerint növekszik a felbontás, optikai képstabilizátor is belekerülhet, és egy titokzatos “Szuper felbontás mód” is amiről még semmit nem tudni.

6. Lehet ez lesz az új pénztárcád
Már évek óta meg a pletyka arról hogy az Apple is beszáll a mobilfizetés bizniszbe NFC-vel. Idén viszont konkrétan több nagy bankkártyás céggel is együtt dolgozott valami titkos projekten, és a TouchID megjelenésével minden adott egy egyedi fizetési rendszer kialakítására.

HealthKit.WWDC2014.0

7. Az új iOS változattal érkezik
Ezt szinte biztosra vehetjük. Az iOS 8 nemsokára a GM bétánál tart, és nagy valószínűséggel szeptember vége felé elérhető lesz a támogatott eszközökre. A HealthKit az egyik új fontos funkció utal arra is hogy az új modell több egészségügyi szenzorra is el lesz látva.

8. Együtt fog működni az “iWatch”-al
Az iWatch talán az elmúlt évek legjobban őrzött titka az Apple-nek. Elég sok helyről megerősítették hogy kedden végre ez is be lesz mutatva, de még abban sem lehetünk biztosak hogy tényleg óra formájú lesz. Akárhogy is, ha ki lesz adva, valószínűleg inkább úgy fog működni mint egy iPhone kiegészítő, ezzel is tovább növelve a szenzorok számát és a rendszerek összehangolását.


Kommentek megjelenítése