Nem lesz U2 az iPhone 6 bemutatóján

Tech Hírek   |   2014.09.04 - 19:41   |   Írta: Máté Gergő   |   698

Pletykák keringtek az interneten arról, hogy a hihetetlen népszerűségnek örvendő U2 nevű zenekar leszerződött az Apple-el. Állítólag az iPhone 6 megjelenésére fellépést terveztek és legújabb albumuk is iPhone-on debütált volna. Sajnos ezekből a pletykákból a szóvivő szerint semmi nem igaz.

10356-2522-ipod-u2-special-edition-2-l

„Nem fognak albumot megjeleníteni iPhone-ra és fel sem lépnek az eseményen” – mondta az Independent-nek a szóvivő. A hét elején kezdtek igazán felerősödni az ezzel kapcsolatos híresztelések, miután az írországi Dublinban egy okos telefon reklámban felbukkant a U2.

Gyakorlatilag a 2004-es speciális U2 kiadású iPod óta ez lett volna az első alkalom a rock együttes és a cupertinói vállalat között. Úgy tudjuk Bono, a zenekar frontembere azért határolódott el az Apple-től, mert az amerikai cég nem engedett a U2 számára beleszólást a termékfejlesztésbe. Ennél fogva 2009-től a zenekarnak a Blackberry-vel volt szerződése.

Ettől függetlenül az Apple és a zenekar nem távolodott el egymástól teljes mértékben. Az almás cég forgalmazta Bono jótékonysági (RED) termékeit és ezzel 75 millió dollárt szereztek az AIDS, TBC és malária elleni világszervezeteknek.

A U2 mellett a jótékonysági akciónak megannyi szereplője volt még, köztük Jony Ive egyedi tervezésű Apple termékeivel, Marc Newson piros színű Mac Pro-jával és a szintén egyedi Leica fényképezővel.

Forrás: appleinsider.com


Kommentek megjelenítése