Ti tudjátok milyen telefonon a 3D?

Tech Hírek   |   2014.09.04 - 19:23   |   Írta: Pausch Rita   |   1483

El sem tudjátok képzelni milyen nehéz dolgom van. Egyszerűen ránt magával a lelkesedés, mert annyira tetszik ez a cucc, hogy félek hiteltelenné válok, ha nem kritikus hangnemet ütök meg.

eyefly1

Szeretnék valami nagyon fontosat közölni elöljáróban: nő vagyok. Hogy ez hogy jön ide? Szerintem azon kívül, amit teszteltem, ez a legfontosabb az egészben. Minket nőket ugyanis nem szoktak érdekelni a technikai dolgok és bevallom engem sem érdekel jobban egy-egy műszaki cikk annál, hogy jól nézzen ki, jó ára legyen, jól tudjam használni és – most egy kicsit szégyellem így leírni – menő legyen. Teljesen hidegen hagy, hogy milyen műszaki paraméterekkel bír valami, most viszont még az is érdekelt, hogy ez hogy működik.

Hogy mi ez? Ha közérthetően akarom megfogalmazni, akkor 3D fólia telefonra (vagy iPadre). Ha hivatalosan, akkor nanotechnológiás műanyag- és nanoüveg fólia. Amikor kiderült, hogy egy ilyet kell tesztelnem, kicsit megijedtem, mert ez úgy hangzik, mint valami unalmas dolog, amiért a pasik szoktak lelkesedni. Mégis, amikor megmutatták, hogy mi ez, egyszerűen leesett az állam. Ezek az EyeFly3D fóliák szemüveg használata és durva akksi merítés nélkül, szabad szemmel hozzák a 3D látványvilágot.

eyefly2a

A működési elv még számomra is jól érthető volt, bár lesápadtam, amikor elkezdték mondani, hogy „sztereoszkópikus 3D”. Rögtön nyomtam egy pause gombot, de végül csak sikerült megérteni a lényeget. Az EyeFly3D fóliákon a nano lencséknek köszönhetően (félmillió nano lencse egy iPhone és 2,5 millió egy iPad esetén a fólia felületén) kissé eltérő képet kap a jobb és a bal szem. Ennek következtében mintegy optikai illúzióként kialakul a 3D képhatás.    

Jó, jó tudom, ez mind szép és jó, de mégis mit kell a telefonnal csinálni mindehhez? A legszebb az egészben, hogy szinte semmit azon kívül, hogy rá kell ragasztani egy fóliát. Gyakorlatban ez úgy zajlik, hogy megvesszük a készülékünk típusához megfelelő EyeFly3D fóliát. Letöltünk két ingyenes alkalmazást. Ezt a lapocskát, ami teljesen úgy néz ki, mint egy kijelző fólia, - és nem mellesleg az is egyben - rárakjuk az iPhone-ra az egyik letöltött app segítségével, ami ezzel is csak egy hajszálnyival bonyolultabb művelet, mint egy sima fólia felrakása. A kiegészítők, amiket adnak hozzá a csomagban teljesen megkönnyítik a felhasználó dolgát. Innentől pedig mehet a buli! Méghozzá 3D-ben.

eyefly3

Az hagyján, hogy 3D videókat és képeket tudunk vele nézni, mert az úgy egy dolog. De szintén az applikáció segítségével még a saját, egyébként 2D-s fotóinkat is csiribi-csiribá 3D fotóvá tudjuk alakítani egy-két perc alatt. Innentől lehet a telefonnak pl. 3D háttere. Vagy akár a különféle üzenő alkalmazásokon keresztül is átküldhetjük a házi készítésű 3D képeket azon ismerőseinknek, akiknek szintén van ilyen fólia a kijelzőjén. (Természetesen bárkinek átküldhetjük, de csak az előbbiek fogják 3D-ben látni.)

Született kétbalkezes, nagy táskákkal mászkáló nőként, én nagyra tartom a kijelzővédő fóliákat. Ha nem ejtem le a telefont, tuti, hogy a kilométer mély táskában karcolja meg valami. Ez a fólia viszont azon túl, hogy amikor kell, van egy 3D funkciója is, amikor nem kell, akkor viszont védi a zsebkarcoktól, sőt az üvegfólia az annál sokkal csúnyább dolgoktól is, a kijelzőt. Valljuk be egy iPhone esetében ez azért jól jöhet…

Az Amazon bár nagyon feszített a Fire Phone-nal, ami beépítetten tudja ezt a 3D funkciót, viszont úgy, hogy a világ legnépszerűbb készüléke az iPhone, igazán labdába sem rúghatott. Az pedig mennyire jó, hogy ilyen egyszerűen és relatíve olcsón elérhető dologgal egy pillanat alatt 3D iPhone-t kapunk! Egy jó minőségű üvegfólia átlagos ára 5-6000 Ft, de persze vannak ennél jóval drágább darabok is. A műanyag nanotech EyeFly3D fólia ára viszont 4990 Ft, a nanoglass EyeFly3D üvegfóliáé pedig 7500 Ft. Teljesen elviselhető és elérhető ár, ami bőven megtérül.

eyefly4

Nincsen rózsa tövis nélkül, úgyhogy a technológiából kifolyólag minimális pixelesedést láthatunk a kijelzőn, amit főként az ikonok melletti betűknél lehet észrevenni, ha nagyon közelről nézzük őket. Engem viszont egyáltalán nem zavart ez.

Amíg kipróbáltam a fóliát szinte minden szembejövő ismerősömnek megmutattam. Volt jó pár irigyem… Szívesen megmutatnám az összes olvasónak is, hogy mennyire jól néz ki egy 3D-s fotó, de mivel sokaknak még nincs ilyen fóliája, így nem látnátok a 3D képet. Kár. Szerintem vennetek kéne...

Használtalma tagok 5% kedvezményt kapnak!

A fóliákat megvásárolhatjátok az alábbi elérhetőségen. A teszt során EyeFly3D nanoglass fekete színű üvegfóliát használtunk iPhone 5C típusú készülékhez, ezúton köszönjük szépen szakmai partnerünknek, az EyeFly3D csapatnak! Elérhetőséget itt (is) találtok!

http://youtu.be/AGyetWqiRxU

EyeFly3D!

 

 


Kommentek megjelenítése