A szerethető bohó, avagy iPhone 5C (kis) női teszt

Tech Hírek   |   2014.09.03 - 09:30   |   Írta: Pausch Rita   |   2196

Ez alkalommal a legmegosztóbb iPhone készülék, az iPhone 5C járt nálam. Azért persze a típus nem véletlen, volt egy kis ráhatásom a főnökre az ügyben… Jó, hát régóta szemezek ezzel a típussal és egyszerűen meg kellett tudnom, hogy a részrehajlásom indokolt vagy teljesen alaptalan.

5C1saját

A készüléket az iPhoneSzereles.hu biztosította nyomogatásra, úgyhogy ezúton is szeretném nekik külön megköszönni. Kispesten szép üzlethelységükbe már belépni is jó érzés, bárkinek szívből ajánlom, ha meggyűlik a gondja az iPhone-jával, vagy egyáltalán jó áron vásárolna készüléket, kiegészítőt. Sőt, a Használtalma tagoknak 10% kedvezményt biztosítanak szervízdíjaikból! Még a későbbiekben bővebben is ejtünk róluk szót, most viszont nézzük az 5C-t!

Ez az iPhone az, amelyik kapott hideget és meleget egyaránt a bejelentése óta eltelt egy évben. Viszont az emberek nagy része vagy nagyon szereti, vagy utálja. Valahogy nincs vállrándítás, nincs köztes állapot.

Nekem a megjelenés óta nagyon tetszik. Nincs semmi gondom vizuálisan a műanyag borítással, ami közkedvelt ellenérv a készülékkel szemben. Ha a külsejét vizslatva hibát keresnék, előbb mondanám a fekete előlapot, ami valahogy indokolatlanul komorrá teszi az amúgy teljesen vidám, színes telefont. Ha viszont a műanyaggal kapcsolatban lenne ellenérvem, az az lenne, hogy sajnos nem túloznak azok, akik azt állítják, hogy csúszik. Száraz kézzel még nincs baj, ha megfogja az ember, de egy bármilyen okból nedves kéz, bizony életveszély a telefonra nézve. A másik, ami elgondolkodtatott, hogy úgy látom sokkal jobban hajlamos látványos karcolódásra, mint a fémek. Ezt leszámítva egyébként még mindig tetszik. A csúszósság ellenére is jó érzés megfogni. Szerintem a legkisebb mértékben sem gagyi. A látványa pedig, különösen a színes daraboknak, állati jó.

5C2saját

Egyébként azt muszáj leírnom, bár nem kifejezetten csak ehhez a típushoz tartozik: egy női kacsó számára szerintem az iPhone a legtökéletesebben fogható telefon. Ez tudom, hogy hülyén hangzik és rögtön szabadkozásra is késztet, de a tény attól még tény. Valahogy a tendenciával, hogy a kijelző minél nagyobb legyen megfeledkeztek a gyártók a praktikumról és főleg a nőkről. Talán épp most kiabáltam el a dolgot és az iPhone 6 már szintén széles lesz, de az eddigi modelleknél ez mindenképpen csillagos ötös. 

Ami a belbecst illeti, azon kívül, hogy feltehetően a minőségi anyaghasználatnak köszönhetően nagyon szépek a kijelző színei, többet nem nagyon tudok írni, hiszen iOS fut rajta és pont. Az akksi nem erősebb, nem gyengébb a szokásosnál. Ha sokat trécsel rajta az ember (lánya), vagy sok 3D videót néz (erről később), akkor hamarabb merül, készenlétben viszont jól bírja.

Arra a neten számtalanszor leírt badarságra, hogy „ez csak egy iPhone 5 gagyibb külsővel” viszont azt hiszem ideje válaszolni. Egy cikkben olvastam, hogy valaki emiatt kifejezetten lebeszéli az embereket a vásárlásról és mindenféle műszaki adattal próbálja az igazát kézzel, lábbal védeni, hogy mitől jobb az iPhone 5, mint mondjuk az 5C. Az, hogy a két telefon műszaki paraméterei nagyjából stimmelnek, tény. Viszont azt gondolom, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy a döntéseit ne pusztán racionális alapon hozza. Eleve, az iPhone vásárlása modelltől függetlenül mostanra, akármennyire is igényes, szerethető készülékekről van is szó, sok esetben egyáltalán nem racionális döntés a rövid garancia és kötött felhasználásból kifolyólag. Tehát azt gondolom, hogy működés szempontjából a legtöbbünknek azok az árnyalatnyi különbségek, amik a műszaki háttér eltéréséből adódnak, szinte fel sem tűnnek.

5C3saját

Az 5C külseje bohókás, közben pedig minőségileg nem számottevően marad el a fémházas modellektől. Az Apple kicsit elszúrta a reklámmal és az árazással a modell népszerűségét, de a kialakítására nem lehet panasz. Egyéni véleményem szerint a legszerethetőbb modell jelenleg, örülök, hogy tesztelhettem. Akinek ez tetszik, azt mindenképpen vásárlásra bíztatnám. (Messze még az az iPhone 6.)

Ui: Barbie teljesen beleszeretett… Nem örül, hogy vissza kell adni. 

Szakmai partnerünk elérhetősége:
IphoneSzereles.hu
Facebook oldaluk

Kapcsolódó cikk:
Egy nő és a MacBook Air – Az első nagy találkozás
Egy kis női mini teszt


Kommentek megjelenítése