TouchPal billentyűzet iOS 8-ra - első tapasztalatok

Tech Hírek   |   2014.08.24 - 19:36   |   Írta: H.A   |   933

TouchPal-iOS-8-Swipe

Az egyik legérdekesebb újdonság az iOS 8-ban a felhasználók által választható új billentyűzetek. Ezért az iDownloadBlog szó szerint rátette a kezét a TouchPal iOS változatára, és egész pozitív beszámolót írtak. 

Kezdjük azzal hogy miben is különleges a TouchPal a gyári billentyűzethez képest: amíg a számítógép előtt ülve minden gombot le kell hogy üssünk, az érintőképernyőnél elég végighúzni az ujjunkat a kívánt karaktereken. 

Mivel még az iOS 8 végleges változatára is várnunk kell, a TochPal is folyamatosan fejlődik, szóval a videón látható dolgok még lehet máshogy fognak kinézni a megjelenéskor.

http://youtu.be/PkpBq0mVU8s

A iDB megosztotta a telepítés lépéseit is (természetesen a kipróbálásához iOS 8-at futtató eszközre van szükségünk):

1. Töltsük le az TouchPal alkalmazást az App Store-ból. (Most még nincs benne egyéb beállítási lehetőség, de később ezek is érkeznek. )

TouchPal-App

2. Nyissuk meg a ”Beállítások > Általános > Billentyűzet > Billentyűzetek >Új billentyűzet hozzáadása” oldalt, és itt megtalálhatjuk a TouchPal címkét. Érintsük meg és hozzáadódik a billentyűzeteink listájához.

Third-Party-Keyboards

3. Keressünk egy programot ami használja a billentyűzetet, például a Jegyzetfüzetet. Érintsük meg a bal alsó földgömb gombot a billentyűzeten, és itt kiválaszthatjuk a TouchPal opciót.

TouchPal-Select

Innentől kezdve használhatjuk a húzogatós módszert, ahogy a videón is látszik.

Határozottan hiányolt funkció volt ez az Androidhoz képest, több évet kellett várnunk, de végre megérkezett és szinte biztosan kapunk magyar billentyűzet megoldásokat is. 


Kommentek megjelenítése