Az Apple beszállítói versenyeznek az idővel

Tech Hírek   |   2014.08.24 - 19:23   |   Írta: Máté Gergő   |   732

Már alig néhány nap van az iPhone 6 bemutatójáig (Szeptember 9), de az Apple beszállítóinak hadakozniuk kell az idővel, hogy elég kijelzőt készítsenek.

iphone6display

Két beszállító is jelezte, hogy a kijelző panelének gyártása közben problémák merültek fel, a háttérvilágítást pedig felül kellett vizsgálni, ezért a júniusi és júliusi időszakban újraszerelések és tesztelések váltak szükségessé. Főként az Apple igényei váltak a bonyodalom forrásává, hiszen a cupertinói cég a lehető legvékonyabb készüléket akarta elkészíteni és a sztenderd dupla rétegű világítás helyett egyetlen réteget kért.

A háttérvilágítás felülvizsgálata után az Apple mégis a második réteg beszerelése mellett döntött és ez okozta a csúszást. Most a beszállítóknak versenyezniük kell az idővel, hogy az iPhone 6 a polcokra kerülhessen. A jelenlegi (iPhone 5) generációs készülékek kijelzőjének gyártását a Minebea végezte és ezekben szintén két rétegű háttérvilágítás található az olvashatóság érdekében.

Amennyiben a telefon világítását egy rétegre bíznák, annak nagyon jó minőségűnek kéne lennie, hogy a hiányzó második réteget kiváltsa. A terv megvalósításához az Apple az OMRON-t és a Radian-t választotta partnernek a Minebea mellett, de közös erőfeszítéseik eredménye nem ismert. Korábban a nehézségeket a fém házban és az érintőben jelölték meg.

Az Apple Szeptember 9-én mutatja be az iPhone 6 mindkét (4.7 és 5.5 hüvelykes) változatát, de a nagyobbik változat gyártása és piacra dobása további problémák miatt csúszik. Várni mindenképpen megéri, hiszen a két új iPhone gyorsabb, A8-as processzorral, fejlesztett kamerával és iOS 8-as rendszerrel rendelkezik majd.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése