Kéne egy töltős Qarkötő?

Tech Hírek   |   2014.08.25 - 09:52   |   Írta: Pausch Rita   |   659

Nem, egyáltalán nincs perverz vonzódásom a karkötőkhöz, de úgy tűnik, hogy a viselhető technológiák terén ez egy praktikus darabnak számít. Sokkal egyszerűbbnek és népszerűbbnek legalábbis, mint mondjuk egy fülbe, vagy orrba való. Azt hiszem, ez érthető is. Most viszont egy olyan darabot mutatok a tisztelt olvasóinknak, amit a pasik is tudnak végre viselni, nem csak kifejezetten a csajoknak kedvez és elég hasznos is.

qbrac1

A QDesign nem egy immár szokványossá váló üzeneteket és hívásokat jelző okos karpereccel állt a nagyérdemű elé, hanem egy olyannal, ami tölteni képes az iPhone-t. Valószínűleg sokan ódzkodnak a külső akksi használattól, mivel bajos, különösen egy férfinek állandóan magával citálni egy ilyen darabot. A tokok, amik pedig képesek ezt a funkciót ellátni, valljuk be elég ormótlanok.  

A fejlesztő ezért kitalált egy olyan töltési lehetőséget, ami mindig szó szerint kéznél lehet. A QBracelet (Qarkötő?) teljesen úgy néz ki, mint egy divatos karperec, de valójában egy high-tech töltő, ami szépen csendben visszaadja az életet az elektronikus eszközöknek. A karkötő belsejében van egy lightning csatlakozó az iOS eszközöknek, és egy micro-USB az egyébnek. Egy lítium ion akkumulátor szolgáltatja a kakaót és képes az adott eszközt akár 60%-os töltöttségi szintig röpíteni, ráadásul 30 napos készültségi idővel bír. Magát a karkötőt újratölteni egyébként 90 percet vesz igénybe, és egy kis led jelzi a csatlakozón, hogy épp hol tart az ügy.

qbrac2  

A fejlesztő, QDesign, azért is büszke a termékére, mert azt vallják, hogy minden hasznos dolognak egyben szépnek is kell lennie és úgy gondolják, hogy ezzel a termékükkel ezt maradandóan meg is valósították.

A karperec külső része kitűnő minőségű alumíniumból készült, belül pedig polikarbonát. Ettől az egész szerkezet pehelykönnyű és tartós. Egyaránt viselhetik nők és férfiak és többféle változatban is elérhető: van szálcsiszolt, matt fekete, vagy fényes illetve matt ezüst és arany. Háromféle méretben kapható a szokványos S, M, L méretezésben.  A stílusos darab 79 dollárért előrendelhető és elvileg karácsonykor már a fa alá is kerülhet, az üzletekbe viszont már 99 dolláros áron fog érkezni.

qbrac3

Forrás: 9to5Mac, QDesigns


Kommentek megjelenítése