iPhone 5 akkumulátor csereprogram indul adott modellekre

Tech Hírek   |   2014.08.23 - 16:11   |   Írta: H.A   |   644

apple-iphone-sales

Tegnap délután az Apple elindított egy új csereprogramot bizonyos iPhone 5 modellekre. A közlemény szerint “nagyon kevés százalékában” az eszközöknek “rövidebb az üzemidő és gyakoribb töltés szükséges”. Az iPhone öt eredetileg 2012 szeptemberében jelent meg és a szóban forgó eszközök attól a hónaptól 2013 januárját bezárólag lettek árulva.

Az Apple oldalán ellenőrizhetjük hogy a sorozatszám alapján beletartozik-e ebben a készülékünk.

Az akkumulátor cseréjét a hivatalos Apple boltok és viszonteladók végzik. Felhívják a felhasználók figyelmét hogy mielőtt beküldik a boltba, mentsék az eszköz adatait, kapcsolják ki a Find my iPhone szolgáltatást, és töröljenek minden adatot.

A beázott és komolyan sérült eszközökre nem érvényes a program, viszont ha korábban hivatalos boltba fizettünk az aksi cseréjéért akkor pénzvisszatérítést is igényelhetünk.

Az Államokban és Kínában mától jelentkezhetnek a felhasználók. A többi ország augusztus 29 után csatlakozik, remélhetőleg mi is bekerülünk, bár itt nem kizárt hogy kimarad a pénzvisszatérítést.

A csereprogram jövő év márciusáig lesz elérhető, és nem növeli az iPhone garanciájának idejét. Tavaly egyébként hasonló program volt az iPhone 5S aksijaival is, viszont sokkal kissebb viszonylatban.


Kommentek megjelenítése