Coin – a kártyák uralmára tör

Tech Hírek   |   2014.08.24 - 11:11   |   Írta: Pausch Rita   |   922

A Coin egy eszköz, ami bár méretre ugyanaz, mint egy normál kártya, de helyettesítheti az összes bankkártyát, hitelkártyát, ajándékkártyát, hűségkártyát, pontgyűjtőkártyát és klubkártyát. Ha csak a pénztárcámba nézek, az jut eszembe, hogy komolyan rám férne egy ilyen. Bár itthon azért nem akkora divat, hogy az embernek van több bank- és hitelkártyája, azért ez is előfordul. Az összes többiből (pontgyűjtő, hűség, stb.) viszont valószínűleg mindenki Dunát tudna rekeszteni és a felét sem hordja magánál. Persze ez csak azért jó, mert mindig az hiányzik, amelyik kellene.

coin1

Ez a hasznos holmi, amikor start up szintre került, elképesztő dübörgő sikert aratott, néhány perc alatt több ezer darabot adtak el belőle. Azonnal látszódott, hogy mekkora piaci résbe nyúlt a fejlesztő. Az ötlet viszont túl szépen hangzott, hogy igaz legyen. Hiba ugyanis még mindig bőven akad a rendszerben. Először is az egész úgy indult, hogy a korai megrendelők - ezen a ponton nyugodtan nevezhetjük őket befektetőnek is - két opció közül választhattak. A béta változatot vagy a „Gold Standardot” vehették. Az első verzió azonnal használatba vehető, ám csak 85%-os működési garanciával, vagyis 15%-ban nem biztos, hogy a dolog működik és az egyik fontos funkció sem lesz elérhető. Ez a funkció pedig, hogy ha a Coin kártyát valahol ott felejted, akkor az alkalmazás jelez a mobilon. A másik pedig, hogy a szolgáltatás nem érhető el nemzetközileg, csak az Egyesült Államokban.

Vagy a második, „Gold Standard” lehetőséget választva benevezhet az ember a 100%-os működésre és arra, hogy, ha elhagyja a kártyát, jelez az alkalmazás, ebben az esetben, viszont várnia kell a Coin eszközére vagy jövő tavaszig.

coin2

Úgy tűnik a korai béta vásárlóknak nem nagyon tetszett az, hogy nemzetközi vásárlásokat nem bonyolíthatnak a kártyájukkal és a fejlesztő cégnek is sikerült az egészet olyan félreérthetően kommunikálni, hogy a „befektetők” elkezdték szépen visszaadogatni a Coin eszközeiket. Most ez az ügy ott tart, hogy a cég visszakozott és javított a feltételeiken, illetve a bétát elérhetővé teszik nemzetközi használathoz is.

Másik gond, hogy a mobilalkalmazás, amivel a Coin együttműködik iOS-re augusztus 28-tól elérhető, de androidra csak szeptember végén lesz az.

Vagyis van még mit finomítgatni az egész rendszeren, de ettől függetlenül maga az ötlet továbbra is kitűnő. Remélem sikerül stabilan működő rendszert alkotni a fejlesztőknek, ez az eszköz ugyanis nagy segítség lehet a mai világban.

coin3

Forrás: Coin, iMore


Kommentek megjelenítése