Az Apple találkozott a legnagyobb egészségügyi biztosítókkal

Tech Hírek   |   2014.08.22 - 11:06   |   Írta: Pausch Rita   |   733

Az Apple megkezdte az egyeztetéseket az Államok legnagyobb egészségügyi biztosítóival a HealthKitről. Ahogy arról már korábban írtunk a rendszer képes lesz a fitnesz adatok begyűjtésén és rendszerezésén túl az egészségügyi adatok gyűjtésére és tárolására is. A végső cél pedig egy olyan még nagyobb rendszer létrehozása, ahol akár az orvosok és kórházak is megkaphatják az egészségügyi adatokat az egyénektől a hatásosabb kezelés érdekében.

HealthKit

Az USA-ban egyébként is egyre inkább hódít az új trend a biztosítók körében, hogy a biztosítási díjakat csökkenthetik a befizetők, ha hajlandók különféle fitnesz monitorok viselésére, ezért több cég is kötelezte erre az alkalmazottait. Az Egyesült Államokban az elhízás komoly problémákat okoz és nagy egészségügyi rizikófaktorokkal jár. A fitnesz monitoroknak köszönhetően viszont úgy tűnik, hogy kilátásba kerülne némi változás. Így az elhízott alkalmazottak mozgásra kényszerülnek. Ez jó az adott egyénnek, hiszen fogy és egészségesebb lesz, jó a munkáltatónak, mert jobb lesz az alkalmazott munkavégző képessége, valamint az utána fizetendő biztosítási díj kevesebb lesz a csökkenő egészségügyi kockázatnak köszönhetően. Valamint jó a biztosítónak is, mert kisebb rizikóval és kisebb kifizetési költségekkel számolhat.     

A Bloomberg beszámolója szerint ezt az egészet még egy új egészségügyi törvény is támogatja, hiszen a cégek az éves biztosítási prémiumuk 30%-át költhetik egészséges magatartásért járó dolgozói bónuszokra.

Az Apple is ezt a kedvező helyzetet szeretné kihasználni az új HealthKit rendszerével és a pletykák szerint a hozzá fejlesztett, idén piacra kerülő viselhető eszközével (iWatch?).

A cég már tárgyalásokat folytatott az USA legnagyobbjával, az UnitedHealth biztosítóval és a Humanaval is a lehetőségekről, de részleteket egyik fél sem árult el. Eléggé úgy tűnik, hogy az Apple nagyvadat akar lőni, hiszen mindebből az következik, hogy az iWatch legnagyobb vásárlói akár a biztosítók lehetnek. Ez pedig nem csak egy merész feltételezés, hiszen egyéb nagy biztosítócégek a FitBittel már le is szerződtek eszközök vásárlására.
Előzetes becslések szerint 2014-ben 22 millió viselhető fitnesz eszköz kerül eladásra, viszont ez a szám 2018-ra akár meg is háromszorozódhat csak a vállalati wellness programoknak köszönhetően.

A HealthKit ősszel érkezik a felhasználókhoz az iOS 8 rendszerrel.

Forrás: Bloomberg, CultofMac

Kapcsolódó cikk:

HealthBook helyett Health és HealthKit
A HealthKit beépített eszköztámogatása megkönnyíti a fejlesztők dolgát
A Google is fitnesz színre lép
Egészségmegőrzés a figyelem központjában


Kommentek megjelenítése