A Brazilok betiltották a Secret alkalmazást

Tech Hírek   |   2014.08.22 - 17:02   |   Írta: H.A   |   703

secretss02

A Secret egy érdekes újfajta közösségi program, amiben anonim módon oszthatunk meg titkokat a világgal, és beszélgethetünk ezekről nyíltan. Sajnos sokan visszaélnek vele és támadják az őszinte felhasználókat, amit vannak akik elég nehezen vesznek.

Például az egyik Brazil bírónak lett elege a dologból, és utasíttatta az Apple-t és a Google-t is hogy távolítsák el a helyi alkalmazások közül. 

Külön kiemelte hogy az eszközről is le kell töröltetniük, ami példátlan eset lenne az Apple részéről, ugyanis az eddigi törölt programokat ha egyszer letöltöttük, onnantól kezdve birtokoltuk a programot és bármikor újra elérhettük az App Storeból (mint például ahogy a Flappy Bird esetében is sokan tették).

A Microsoftnak is törölni kell a Cryptic nevű appot, ami lényegében ugyanígy működik. Ha a cégek nem lépnek 10 napon belül, onnantól kezdve nagyjából 8,8 dollárt kell fizetniük kártérítésként napi szinten. Ez persze nem nagy összeg a milliárdos cégek viszonylatában, viszont nem éri meg ezt az ingyenes alkalmazást ilyen áron fenntartaniuk egy országban.

A kérelmet tehát meg tudják lépni, és már mindhárom cég törölte a programot a helyi alkalmazáboltból. Viszont az eszközökről való törlést eddig csak végső esetben alkalmazták, mint például a vírusos programok esetén, szóval nem biztos hogy még ezt is teljesítik.

Kíváncsi leszek hogy más országok követik-e ezt a példát. Persze kérdéses a Secret anonimitása, ugyanis regisztrálni kell a rendszerhez és ők tudják követni a profilunkat. Ráadásul Braziliában különösen szűrik az olyan csatornákat ahol anonim módon támadhatják egymást az emberek, azzal indokolva, hogy így nem tudnak egymás ellen érdemben védekezni.

A program nálunk elérhető, aki kíváncsi rá innen tudja letölteni.


Kommentek megjelenítése