Memi, az okos karperec

Tech Hírek   |   2014.08.20 - 09:54   |   Írta: Pausch Rita   |   2250

Megszámlálhatatlanul sokszor fordult már elő velem, hogy nem hallottam meg a táskámban csörömpölő telefont zajos utcai környezetben. Ez alapvetően nem nagy tragédia, mégis, amikor egy fontos, akár külföldi hívást várunk, akkor ciki. Szóval vagy az a választásom, hogy T-rex módjára egyik kézben táskával, a másikban telefonnal közlekedek az ilyen helyzetekben, vagy az eset újra és újra megismétlődik.

memi1

Vagy… Például ilyen helyzetekre lesznek majd jók az okos órák. A legtöbb viszont nem valami nőies. Olvasóinknak a vázolt témakör nem ismeretlen, hiszen korábban is beszámoltunk már nőknek szánt viselhető technológiáról, mint különféle ékszerek. Most is erre a témára érkezik egy igen csak szemrevaló variáció.

 A termékkel azonos nevű gyártó, a Memi, valami egészen csinosat fejlesztett. Maradva a közismert irányvonalnál, hogy a gyengébbik nem szívesebben visel ékszert, mint órát, egy csinos szinte mindig viselhető karperecet készítettek.

memi3

Sikeres Kickstarter kampányukat követően, a többi gyártóhoz hasonlóan 2015-ben kerülnek valós forgalomba a termékeik. A csinos karperec ezüst és arany színben lesz elérhető, és a fejlesztők elmondása szerint van némi súlya. Bár eleinte törték a fejüket, hogy miként csinálhatnák könnyebbre, de végül a felmérésükön az az eredmény jött ki, hogy a nők a túl könnyű karpereceket a bóvlival azonosítják és ezt a cég mindenképpen szerette volna elkerülni. Így maradt a kicsit súlyosabb változat.

Ez egy olyan karkötő, amit az ember akkor is megvenne, ha nem lenne „okos” és nem jelezné, az iPhone-ra érkező hívásokat és üzeneteket szolid rezgésekkel. Maga a tény viszont, hogy ezt is tudja és közben még igazán jól is néz ki, különösen örömteli. Hiába, ez van, amikor nők terveznek nőknek.

memi2    

Forrás: Memi

Kapcsolódó cikk:
Ékszer és jelzőrendszer egyben
Divat vagy technológia
Ringli – Egy gyűrű mind felett…


Kommentek megjelenítése