Almás pletyka: kinyúló kamerát kap a kisebbik iPhone 6

Tech Hírek   |   2014.08.20 - 18:02   |   Írta: Máté Gergő   |   561

Az elmúlt pár hónapban számtalan dizájn tervvel és fizikai modellel (dummy) valamint komponenssel találkozhattunk az interneten. Ezek jó része arra engedett következtetni, hogy az iPhone 6 kinyúló kamerával fog rendelkezni. Egyes korábbi források szerint csak az 5.5 hüvelykes okos telefont készítik így, de a mostanában megjelent 4.7 hüvelykes iPhone fotókon jól látható, hogy a kisebbik almás készülékbe is belekerül.

protruding ring schematic

Egy az interneten, konkrétabban az apple.club.tw oldalon megjelent sematikus ábra arról tanúskodik, hogy a 4.7 hüvelykes iPhone kamerája nagyjából 0.67-0.77 milliméterrel kinyúlik. Továbbá a legújabb okos telefon 7 milliméter vékony lesz. Ez a felvetés megegyezik a korábbi pletykákkal.

A fotó alapján a 4.7 hüvelykes iPhone 6 kódneve az N56, az 5.5 hüvelykes pedig az N61-es kódnevet kapta. Ez megegyezhet az előző iPhone széria, például a 4-es iPhone CDMA verziójának N92-es elnevezés vonalával. De hozzá kell tennünk, hogy egyelőre semmilyen hivatalos forrás nem támasztotta alá az iPhone 6-osok kódneveit.

Az Apple Szeptember 9-én mutatja be az iPhone 6-ot, a 4.7 hüvelykes verzió piacra dobása előtt néhány héttel. Sajnos az 5.5 hüvelykes változatra nagy valószínűséggel 2015-ig várnunk kell a gyártási késedelmek és fennakadások miatt.

Mindkét változat megkapja a gyors A8-as processzort, karcsúbb dizájnnal jelennek meg és iOS 8-al érkeznek. A kamera szintén fejlesztésen ment át, dual-LED True Tone rendszerű vakuval látják el és a képstabilizáláson is javítanak.

Kapcsolódó cikkek: iPhone 6: Csak a csúcsmodellekbe kerül zafír kristály?

6 dolog amit szívesen látnánk az iPhone 6-ban

Megkezdődik az iPhone 6 gyártása

Tervrajzon az iPhone 6

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése