Továbbra is az Apple uralja a céges mobilpiacot

Tech Hírek   |   2014.08.13 - 12:56   |   Írta: H.A   |   718

iosactivations

Az androidos készülékek száma már régóta túlmutat az iOS-t futtatókén, viszont sok más szempontból az Apple eszközei jobban ki vannak használva. A Good Technology legutóbbi felméréséből is az látszik, hogy hiába tör előre a Google rendszere, az üzleti piacon még mindig több mint kétszer annyian használnak iPhone-t.

A nemrég bejelentett IBM szolgáltatások pedig még egy erős indoka annak hogy a meglévő ügyfelek ne váltsanak át más platformra. 

Egészen pontosan az aktivált készülékek 67 százaléka futtat iOS-t, ezzel szemben az Androidos eszközök száma 32 százalékot tesz ki, és a Windows-os telefonok éppen hogy csak 1 százalékot értek el. A Blackberry lemaradt a listáról, mivel ők saját szerveren működnek, mégis az eladásokból látszik hogy lényegesen visszaesett az üzleti szférában.

activationsbreakdown

Eszközökre lebontva látszik, hogy az okostelefon tekintetében az már közelebb áll az android és iOS egymáshoz, de a tableteket nézve az iPad közelébe sem érnek.

Ami még érdekesebb, hogy a meglévő céges eszközökön 88 százaléka az aktivált alkalmazásoknak iOS-en történt, és csak 12 androidon.

Habár az elmúlt negyedévben elég nagy visszaesés volt az Apple részéről, több mint öt százalék, amiből sokan a androidra váltottak, de akkor még nem volt ismert az IBM-es szerződés és az iOS 8 is sok új biztonsági funkciót hoz, szóval ősszel lényegesen nagyobb számok fognak érkezni.


Kommentek megjelenítése