Néhány dolog, ami csökkentheti az iPhone üzemidejét

Tech Hírek   |   2014.08.04 - 10:30   |   Írta: Pausch Rita   |   796

Sokan panaszkodnak arra, hogy az iPhone-juk egy napig bírja csak töltés nélkül (vagy még rövidebb ideig), pedig nagyrészt csak telefonálnak rajta. Cikkünkben szeretnénk felhívni a figyelmet néhány apróságra, amiknek nagy szerepük van az iPhone üzemidejében.

iPhone-battery-juice-finished

Te tudod, hogy hol vagy?

Az odáig rendben van, ha te tudod, hogy éppen hol vagy, de komolyan kell a telefonodon futó alkalmazásoknak is tudnia? Ha engedélyezed a GPS-t minden alkalmazásnak, az meglehetősen meríti az akksit, arról nem is beszélve, hogy például a Flappy Birds madarainak az égvilágon semmi szüksége arra, hogy tudják merre jársz. Ellenben a „Find My iPhone” alkalmazásnál bizony elkél a GPS.   

Ki- és bekapcsolás

A ki- és bekapcsolás egy fogós kérdés több felől is. Egy átlagember napja áll ébrenlétből és alvásból. Alvás alatt nem biztos, hogy mindenkinek szüksége van arra, hogy elérhető legyen, ezért nyugodtan kikapcsolhatná a telefont, hogy az is pihenhessen. Sokan panaszkodnak az iPhone rövid üzemidejére és csodálkoznak, hogy romlik is, persze mindezt úgy, hogy sohasem kapcsolják ki egy esetleges újraindításnál hosszabb időre. Nos, az iPhone sem örökmozgó, úgyhogy ha szeretnénk egy kicsit kímélni az állapotát, igenis érdemes alkalmanként éjszakára kikapcsolni. Akik sokkot kapnak, hogy akkor nem működik az ébresztő funkció (tényleg nem működik), azoknak javasoljuk a célra a hétvégét, vagy az ébresztésre már a telefonok előtt is használt készülékeket… A célra tökéletesek és közben kíméljük a drágább játékszert. Ha nem is minden este, de legalább néha!

Rövid nyitvatartás

Akik úgy vannak vele, hogy az ő akkumulátoruk bizony kénytelen lesz bírni a 24/7 strapát, azok számára sem veszett el minden. Nekik javasoljuk, hogy legalább arra figyeljenek oda, hogy minél rövidebb időre állítsák a képernyőzárat. Így nem világít sokáig feleslegesen a készülék és ezzel nem strapája feleslegesen az akksit.

Értesítések

Az a rengeteg push értesítés gyakran inkább idegesítő, mint hasznos. Tom, a macska szól, hogy vécére kell mennie, egy új elérhető frissítés valamelyik alkalmazáshoz, e-mail érkezett, facebook üzenet érkezett és így tovább. Minden egyes push üzenet meríti a készüléket. Igen tudjuk, a zombis játék visszavár, ha néhány órája már nem játszottál vele és élet-halál kérdése, hogy azonnal tudd, ha e-mail érkezett a spam fiókba, de hidd el a push értesítéseken túl is van élet. Az iPhone-nak ráadásul egy sokkal hosszabb is kilátásba kerül, ha ezeket kikapcsolod.
Természetesen az e-mail szempontjából azért van, akinek lényeges, hogy mindig képben legyen, ezért nekik azt a beállítást ajánljuk, amikor óránként jelez a készülék.

Adatkapcsolat

A 3G, a Wi-Fi és Bluetooth nagyon hasznos barátok, amikor kellenek, amikor azonban nem kellenek, nyugodtan le lehet őket „lőni” ugyanis ezek is eléggé merítik az akkumulátort.

Ragyogj, ragyogj kiscsillag!

Nem kell mindig feltétlenül a legerősebb fényerőt használni. A beállítások között található automatikus opció is, amivel az akkumulátort is kímélhetjük. Így mindig a fényviszonyokhoz igazodóan világít majd a kijelző.

Bármennyire is jogosnak gondolja bárki is, hogy „ennyi pénzért” az összes funkciónak „tudnia kell működni”, azért jeleznénk, hogy a lehetőség nem egyenlő azzal, hogy mind egyszerre működjön, vagy ahogy jeles tévés személyiségek mondanák: „mukoggyon”. Mindenki úgy használja a készülékét, ahogy szeretné, ahogy jól esik és mindenki maga dönti el, hogy mennyire kíméli vagy, hajtja túl.

Kapcsolódó cikk:
Nyaral az alma - Nyári védelem az iOS készülékeknek
Tokot nyárra! - Használat a strandon is


Kommentek megjelenítése