Lekörözte a Xiaomi az Apple és a Samsung telefonjait

Tech Hírek   |   2014.08.04 - 19:05   |   Írta: H.A   |   975

screen shot 2014-08-04 at 9.05.52 am

Aki nem foglalkozik az okostelefonokkal valószínűleg még nem is hallott a Xiaomi nevű cégről, viszont Kínában már mindkét óriást sikerült leköröznie, szóval csak idő kérdése hogy nálunk is elkezdjék árulni a készülékeiket.
Az eladások titka lényegében az olcsó eszközök alacsony árának köszönhető, de így is képesek olyan hardvert gyártani ami az 5S vagy a Galaxy S5 specifikációival verseng.

A jelenlegi Androidos csúcsmodelljük nagyjából 95 ezer körül mozog, és a legtöbb szempontból a többi gyártó modelljeit lekörözi. Viszont még egy ennél is ütősebb darab lett pár hete bejelentve, az Mi4, ami szinte minden hardveres specifikációt a maximumra húzott.

Kínában ez a darab már 320 dollárért kapható, viszont ott egy S5 600 és egy 5S 650 dollárba kerül, vagyis alaposan alátettek a többieknek.
Persze emiatt nem is keresnek annyit vele mint a nagyobbak, de a Samsung a legfrissebb jelentésében külön kiemelte hogy a célcsoportjának jelentős része az ilyen olcsóbb Androidos alternatívákat választja és ezt a bevételeken is érezni.

Ezzel szemben az Apple nem panaszkodik. Az ázsiai piac viszonylag új számukra, és jelenleg folyamatosan növekvő profitot termel.
A Xiaomi sokat merített tőlük a termékek külsőjét és a marketinget illetően is. Például Lei Jun, a vezérigazgató, Steve Jobs-hoz hasonlóan nagyon egyszerűen öltözködik a bemutatókra, és a legfrissebb bemutatójuk végén az Apple által használt “One more thing…” szöveg is felbukkant a meglepetéstermékük bemutatásánál, ami korábban védjegynek számított.

xiaomi-mi4


Kommentek megjelenítése