Obama aláírta a függetlenítési törvényt

Tech Hírek   |   2014.08.02 - 16:33   |   Írta: Máté Gergő   |   903

Az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama a tegnapi napon aláírt egy törvényt, mely szerint a mobiltelefonok függetlenítése ismét legálissá válik.

iphone 5s 5c

Obama régóta támogatja azt a kezdeményezést, melyet végül 2013-ban fogalmaztak meg a „We the People” (mi emberek) petíciójában, amit 100.000-en írtak alá. Ennek lényege a mobiltelefonok függetlenítésének újbóli legalizálása. Elsőként 2013 januárjában vált illegálissá a függetlenítés, miután a Digital Millennium Copyright Act lejárt és az amerikai szolgáltatóktól származó készülékeket ezután nem lehetett más országokban helyi SIM kártyákkal használni.

Most, hogy a telefonok függetlenítése újból legálissá vált, a fogyasztóknak és a különböző (harmadik félnek számító) szolgáltatóknak már nem kell félniük a törvény szigorától és nem kell külön kérvényeket benyújtaniuk a szolgáltatókhoz. Ez nagyban megkönnyíti a felhasználók szolgáltatók közötti váltását.

„A törvénykezés nem csak újból legalizálja a függetlenítést, de kifejezi, hogy technikai segítségre is jogosulttá válnak, amennyiben ehhez a hozzáértésük hiányzik.

Ezentúl a fogyasztóknak lehetőségük nyílik arra, hogy a telefonjukat tovább vigyék szabadon olyan szolgáltatókhoz, amely számukra a legmegfelelőbb. Olyan helyzetben, amikor a haladás útjában áll egy törvény, mely a mindennapi életre is kihat, meg kellett hallgatnunk az amerikai népet és a fogyasztók javára kellett döntést hoznunk”.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése